nb_u16 LG

Uusi kamerapuhelin haastaa Applen ja Samsungin

Eteläkorealainen LG panostaa uuden älypuhelimensa kameraan.

torstai 16. huhtikuuta 2015 teksti Babak Arvanaghi

Elektroniikkajätti LG haastaa älypuhelinmarkkinoilla Applen ja Samsungin lanseeramalla uuden puhelinmallin, jonka kehitystyössä on keskitytty ennen kaikkea laajakulmakameraan.

LG:n antamien tietojen mukaan yrityksen uuden LG G4 -puhelimen kamerassa on suurempi valotusaukko kuin minkään toisen puhelinmallin kamerassa.

Puhelimessa on myös selfie-kamera

Uusi kamera voi ottaa jopa 16 megapikselin kuvia, ja sen aukkosuhde on f/1,8. Toisin sanoen se sieppaa valoa noin 80 prosenttia paremmin kuin yrityksen aiemman LG G3 -puhelimen kamera. Uutuuden aukkosuhde tarkoittaa käytännössä sitä, että kamera voi ottaa kuvia heikossakin valaistuksessa. Sillä saadaan entistä tarkempia kuvia myös liikkuvista kohteista.

Selfieiden suosion myötä yritys on myös päättänyt lisätä puhelimen etupuolelle korkeatasoisen selfie-kameran. Sillä voi ottaa 8 megapikselin kuvia, ja lisäksi siinä on superohut infrapunasuodin. Ainoastaan 0,11 milliä paksu suodin poistaa infrapunavalon ja tuottaa kuviin luonnollisen tuntuiset värit.

Ohjelmisto on entistä helppokäyttöisempi

Uuden kameran siivittämänä LG toivoo voivansa haastaa alan kaksi suurta tekijää, Samsungin ja Applen.

Kameran yksityiskohtien lisäksi LG on paljastanut, että uudessa puhelimessa on myös entistä helppokäyttöisempi ohjelmisto.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: