Holoflex

Tulevaisuuden älypuhelimessa on taipuva 3D-näyttö

Kanadalaisinsinöörit ovat tehneet prototyypin älypuhelimesta, joka näyttää tietä uuden sukupolven puhelimille.

tiistai 10. toukokuuta 2016 teksti Babak Arvanaghi

Näyttö ei mene rikki, se ei pullota hassusti taskussa, ja lisäksi se näyttää 3D-kuvaa – eikä käyttäjä tarvitse 3D-laseja.

Kanadalaisinsinöörit ovat kehittäneet taipuisan älypuhelimen, jonka näyttö tuottaa hologrammimaista kolmiulotteista kuvaa. Holoflex-puhelin on kehittäjien mukaan ensimmäinen laatuaan.

3D syntyy kalansilmillä

Älypuhelin on valmistettu taipuisasta muovista, ja siinä on paperinohut OLED-näyttö. Puhelinta voi siis huoletta taivutella toisin kuin nykyisiä älypuhelimia, jotka eivät moista käsittelyä kestä.

Puhelimen kosketusnäytössä on 1 920 x 1 080 pikselin Full HD -resoluutio. Lisäksi näytön pinnalla on ohut kalvo, jossa on 16 000 kalansilmälinssiä.

Pienet linssit saavat kuvat ikään kuin hyppäämään esiin näytöltä ja muuttavat näkymää katselukulman mukaan.

Puhelinta ohjataan taivuttamalla

Holoflexin 3D-näytöllä on kuitenkin hintansa. Kalansilmälinssit nimittäin pienentävät resoluutiota, joten täysteräväpiirtokokemuksen sijaan käyttäjän pitää käytännössä tyytyä 160 x 104 pikseliin.

Rakeisuudestaan huolimatta kuvat ovat selkeitä. Ja sitä mukaa kuin 3D-kuvatekniikka kehittyy, myös hologramminäyttö tarkentuu.

Uutta Holoflex-puhelinta voidaan ohjata puhelinta taivuttelemalla. Esimerkkinä on Angry Birds -peli, jossa ritsa viritetään puhelinta taivuttamalla ja lintu lähtee lentoon, kun puhelin oikaistaan.

Katso yllä olevasta videosta, miten älypuhelin toimii.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: