nb_u07 Samsung

Puhelin juoruaa sinusta enemmän kuin Samsung-tv

Samsungin ääniohjattava televisio kuuntelee olohuoneessa käytäviä keskusteluja. Televisiota suurempi juorukello on kuitenkin puhelin.

torstai 12. helmikuuta 2015 teksti Babak Arvanaghi

Samsung joutui kuluneella viikolla huonoon valoon, kun kävi ilmi, että korealaisyhtiön ääniohjattava älytelevisio kuuntelee myös kaikkia yksityiskeskusteluja.

Televisio ei kuitenkaan ole suurin ihmisten yksityisyyttä uhkaava väline.

Uusi ääniohjattava älytelevisio voi tietyissä tilanteissa rekisteröidä olohuoneessa käytäviä keskusteluja. Kuva: Peter Bernik/Shutterstock.

Varo Facebookia ja selfieitä

Tietoturvallisuusasiantuntijat listasivat kolme älytelevisiota pahempaa uhkaa yksityisyydelle.

1.   Facebook seuraa, millä sivuistoilla käyt internetissä – myös silloin, kun et surffaile Facebookin kautta. Tämän voit estää kirjautumalla ensin ulos Facebookista.

2.   Kun otat (ja jaat) digitaalikameralla tai puhelimella otettuja kuvia, niihin tallentuu Exif-tiedosto. Tiedosto sisältää yksityiskohtaiset tiedot siitä, missä ja millä laitteella kuva on otettu.

3.   Matkapuhelimet etsivät tukiaseman signaalin ja vaihtavat tukiasemaa sitä mukaa, kun käyttäjä liikkuu. Särähdys, joka joskus kuuluu esimerkiksi kaiuttimista, kun puhelin on lähellä niitä, johtuu siitä, että puhelin etsii signaalia. Signaalien avulla saadaan selville, missä käyttäjä kulloinkin on.

Tiedot välitetään edelleen

Yllä listatut tiedot voidaan myydä edelleen mainostajille, jotka räätälöivät juuri sinulle kohdistettua mainontaa.

Joissakin tapauksissa tiedot saattavat kiinnostaa myös tiedustelupalveluja:

Tietomurto onnistuu myös offline

Tietokone ei ole koskaan suojassa hakkerien hyökkäyksiltä. Asiansa osaavat rikolliset käyttävät usein nettiä tietojen onkimiseen, mutta äskettäin yhdysvaltalaiset tutkijat osoittivat, että koneelle voidaan murtautua myös silloin, kun se ei ole yhteydessä internetiin. Hakkerit saavat tiedot tietokoneen lähettämän sähkömagneettisen säteilyn kautta heti, kun tietokone vain avataan.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: