nb_u40 Nexus 6

Googlen jätistä tulee uutta iPhonea isompi

Googlen uudessa puhelimessa on 5,9 tuuman näyttö, joten siitä tulee Applen vastikään esittelemää iPhone 6 Plussaakin kookkaampi.

torstai 2. lokakuuta 2014 teksti Carsten Nymann

Google vie Android- ja Apple-puhelinten kilpavarustelun uuteen vaiheeseen, kun teknologiakonserni julkistaa pian uuden Nexus 6 -älypuhelimensa.

Googlen sisäpiirin tarkkailijoiden mukaan Google, joka on yhdistänyt voimansa puhelinvalmistaja Motorolan kanssa, tuo markkinoille Applen uutta 5,5-tuumaista iPhonea suuremman laitteen.

Nimensä mukaan Nexus 6 -puhelimessa on (melkein) kuusituumainen näyttö. Aivan tarkkaan näytön koko on 5,9 tuumaa, eli sen koko kulmasta kulmaan on 15 senttiä.

Parempia kuvia ja isompi moottori

Business Insider -verkkosivuston mukaan Googlen uutuuspuhelin saatetaan esitellä jo lokakuun lopussa. Ainakin paperilla se lyö Applen uusimman puhelimen monessa yksityiskohdassa. Esimerkiksi suuren näytön pikselitiheys on 496 ppi, mikä tarkoittaa sitä, että kuvien resoluutio on parempi kuin iPhonen 401 ppi:n näytössä.

Google ja Motorola pakkaavat uuteen puhelimeen ilmeisesti myös 13 megapikselin kameran ja niin kutsutun Qualcomm Snapdragon 805 quad-core -prosessorin.

Google panostaa edulliseen hintaan

Tähän mennessä Google tai Motorola eivät ole vahvistaneet mitään näistä tiedoista, mutta kun Nexus 6 tulee markkinoille, sen hinta on hyvin todennäköisesti halvempi kuin Applen puhelinten.

Googlen nykyinen Nexus 5, jossa on viiden tuuman näyttö, maksaa hieman yli 300 euroa. iPhone 6 Plussasta, jonka näytön koko on 5,5 tuumaa, joutuu pulittamaan edullisimmillaankin lähes 800 euroa.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: