nb_u14 iPhone 6C

Apple suunnittelee iPhonen halpisversiota

Syksyllä Apple saattaa julkistaa kolme uutta iPhone-mallia. Suositut iPhone 6 ja 6 Plus päivitetään, ja kokoelmaa laajennetaan pienemmällä iPhone 6C -mallilla.

tiistai 31. maaliskuuta 2015 teksti Carsten Nymann

Kuluttajien, jotka haluaisivat Applen iPhone 6:n, mutta joilla on joko rahapula tai liian lyhyet sormet, kannattaa odottaa syksyyn.

Yleensä luotettavien lähteiden mukaan Apple nimittäin julkistaa suosituista iPhone 6 ja 6 Plus -malleista päivitetyt versiot ja tuo markkinoille myös niiden pikkuveljen iPhone 6C:n.

Tällä hetkellä tuoreimmat iPhonet ovat isoja, sillä niiden näyttö on joko 4,7 tai 5,5 tuumaa. Huhujen mukaan uuden 6C:n näyttö olisi suunnilleen edeltäjän iPhone 5:n kokoluokkaa.

Apple voi esitellä värikkään iPhone 6:n

Huhuja iPhone 6:n pienoisversiosta on kulkenut jo jonkin aikaa, mutta viime viikolla ne saivat uutta pontta, kun DigiTimes-elektroniikkasivusto sai vihiä siitä, että Applen alihankkija TSMC on tuottamassa sisuksia uuteen mini-iPhoneen.

C-kirjain on jo tuttu Applen iPhone 5:n edullisimmasta versiosta, jonka kuoret eivät ole muiden mallien tavoin metallia, vaan muovia.

Niinpä parhaillaan spekuloidaankin sillä, onko myös iPhone 6C muovinen ja värikäs.

Apple esittelee Gorilla-lasin

Samalla kun Apple julkistaa iPhone 6C:n sen odotetaan tuovan markkinoille myös päivitetyt versiot jo olemassa olevista 6 ja 6 Plus -malleista. Niiden nimeen lisättäisiin tunnukseksi S.

Ilmeisesti puhelinmallit saavat uuden ja nopeamman Samsungin valmistaman A9-prosessorin. Luultavasti myös näytön nykyinen safiirilasi korvataan naarmuttumattomalla Gorilla Glass -lasilla.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: