Mobile Apps

9 ilmaista sovellusta, jotka on PAKKO saada

Tieteen Kuvalehti esittelee ilmaisten mobiilisovellusten parhaimmiston juuri nyt turvallisista viestisovelluksista kaikkein koukuttavimpiin peleihin.

maanantai 19. joulukuuta 2016 teksti Babak Arvanaghi ja Jakob Priess

Joulupaketista on paljastunut tuliterä iPhone tai Android-tabletti, ja nyt pohdit, millaisia sovelluksia sinun kannattaisi ahtaa uuteen kätesi jatkeeseen.

Tai ehkä vanha Samsung-kännykkäsi tai jo kolhuja kärsinyt iPadisi kaipaa piristysruisketta kauden parhaasta tarjonnasta.

Tässä ovat parhaat sovellukset, jotka kannattaa asentaa juuri nyt:

#9. Microsoft Solitaire Collection

Järjestelmä: Android + iOS

Tyyppi: Peli

Tämä sovellus ei ole mikään kovin uusi juttu, mutta se ilahduttaa varmasti kaikkia niitä, jotka ovat omistaneet pc:n 1990- tai 2000-luvuilla.

Microsoft on kaivanut arkistojen kätköistä esiin vanhat Windows-pasianssit ja muokannut ne kosketusnäytölle sopivaksi.

Nyt voit siis – jälleen – viihdyttää itseäsi kuninkaiden, kuningattarien ja solttupoikien parissa, kun ei ole muuta tekemistä. Sovellus sisältää muun muassa klassisen seiskapasianssin, hämähäkkipasianssin lukuisine patoineen ja melko helpon Napoleonin haudan.

Ainoa sovelluksen heikkous on se, että se ei sisällä Miinaharavaa.

#8. Reddit: The Official App

Järjestelmä: Android + iOS

Tyyppi: Viihde

Reddit-sivustoa kutsutaan toisinaan internetin etusivuksi. Sieltä löytyy aina kaikkea hauskoista GIF-animaatioista live-haastatteluihin, chili con carne -resepteihin ja tiedeuutisiin.

Tottumattomasta sivusto saattaa vaikuttaa vaikeaselkoiselta. Virallinen sovellus, joka lanseerattiin tänä vuonna, helpottaa sivustossa navigointia huomattavasti.

Sovelluksessa voit hakea juttuja samalla tavalla kuin netissä yleensä, mutta sivujen luokittelua on helpompaa hahmottaa.

#7. Yallo

Yallo

Järjestelmä: Android + iOS

Tyyppi: Tallennin

Vaikka älypuhelimissa on monia hienoja ominaisuuksia, niillä ei voi tallentaa puhelinkeskusteluja. Yallo-sovellus tekee siitä lasten leikkiä.

Tulevat ja lähtevät puhelut tallentuvat salattuina pilvipalveluun eivätkä vie tilaa puhelimen muistissa. Todella kätevää! Voit säilöä tallenteet Dropboxiin tai Google Driveen tai ladata tallenteet pc:lle tai Macille.

Yksi asia kannattaa pitää mielessä: voit tallentaa puheluita, jos osallistut niihin itse!

#6. Signal Private Messenger

Järjestelmä: Android + iOS

Tyyppi: Tekstiviestit

Jos haluat olla varma siitä, että kukaan asiaton ei pääse lukemaan tekstiviestejäsi, käytä Signalia.

Viestisovelluksella voit viestiä ystäviesi kanssa turvallista salattua linjaa pitkin, eikä teidän tarvitse pelätä kenenkään vakoilevan.

Sovellus tarkistaa henkilöllisyyden puhelinnumeron perusteella, ja sillä voi viestiä kaikkien yhteystietoluetteloon kuuluvien kanssa. Signalilla lähetetyt viestit ovat lisäksi ilmaisia toisin kuin tavalliset tekstiviestit.

Käytön ainoa edellytys on se, että myös viestien vastaanottajalla on Signal-sovellus asennettuna.

#5. Boomerang

Järjestelmä: Android + iOS

Tyyppi: Animaatiosovellus

Boomerang muistuttaa hyvin paljon tavallista kamerasovellusta. Laukaisimen painallus ei kuitenkaan ota vain yhtä kuvaa.

Sovellus ottaa monta peräkkäistä kuvaa, jotka se liittää yhteen lyhyeksi animaatioksi. Lopputulos muistuttaa GIF-animaatiota, joka ensin toistetaan normaalisti ja sitten kelataan taaksepäin.

Sovelluksesta minianimaatiot voidaan jakaa eri alustoille tai animaatiosta voidaan tehdä vaikkapa uusi profiilikuva Facebookiin.

Instagramin käyttäjille sovellus on jo tuttu, sillä se on kehitetty juuri palvelua varten.

#4. Prisma

Järjestelmä: Android + iOS

Tyyppi: Kuvankäsittely

Jos kuvasi tarvitsevat lisäpiristystä, kokeile Prisma-sovellusta. Se ripottelee kuviin rutkasti lisämausteita ja muuttaa ne taideteoksiksi.

Tarjolla on mosaiikkeja, piirroksia ja muun muassa Matrix-koodia.

Tämäntyyppisten suodattimien käyttö ei sinänsä ole uutta, mutta Prisma-sovelluksella voi muuttaa jopa tylsät videonpätkät Edvard Munch -tyyppisiksi filmeiksi.

#3. Star Wars Galaxy of Heroes

Järjestelmä: Android + iOS

Tyyppi: Peli

Jos tunnet hiukankaan vetoa Tähtien sodan maailmaan, niin tämä peli sinun on pakko hankkia.

Vuoropohjaisessa taistelupelissä voit koota itsellesi tiimin viidestä Tähtien sota -hahmosta.

Tarjolla on niin Boba Fett ja Darth Vader kuin Poe Dameron tai Qui Gon Jinnkin. Voit jopa valita joukkueeseesi nallemaisia ewokeja, jos ne kiinnostavat.

Taistelut, joiden näyttämönä on muun muassa Mos Eisleyn baari, käydään elokuvista tuttujen sävelmien siivittäminä.

Ja jos taistelut maalla eivät ole kylliksi, voit siirtyä avaruuteen. Siellä voit esimerkiksi ottaa hallintaasi Wedge Antillesin X-wingin tai Ahsoka Tanon Jedi Starfighterin.

VAROITUS: Star Wars Galaxy of Heroes on elektronista huumetta...

#2. Facerig

Järjestelmä: Android + iOS

Tyyppi: Viihde

Oletko koskaan pohtinut, miltä selfiesi näyttäisi, jos olisit pikkupanda? Tai kohenisiko ulkonäkösi, jos kasvojesi paikalla olisi hampurilainen?

Facerig etsii automaattisesti silmäsi, nenäsi, suusi ja profiilisi ja näyttää sinut esimerkiksi mangatyttönä, kotikissana, pikkupandana tai hampurilaisena.

Sovelluksen luoma avatar seuraa sinua kuin se olisi peilikuvasi. Se pudistaa päätään, kohottaa kulmakarvojaan ja avaa suunsa, kun teet niin. Voit myös tallentaa videota ”itsestäsi” ja jakaa videon sovelluksen kautta.

#1. Duolingo

Duolingo App

Järjestelmä: Android + iOS

Tyyppi: Opetuspeli

Opettele uusi kieli alusta alkaen – siihen kuluu vain 20 minuuttia päivässä.

Duolingo ei ole enää mikään uusi sovellus, mutta se on yhä mullistava, innostava ja hämmästyttävän tehokas.

Voit oppia uuden kielen nopeasti ja tehokkaasti käyttämällä kirjoittamiseen, puhumiseen, lukemiseen ja kuunteluun vain 20 minuuttia päivässä.

Sovellus rakentuu pienistä kevyistä ja selkeistä moduuleista, joita voit käydä läpi ruokaa laittaessasi, vessassa istuessasi (joo, joo, turha kieltää…) tai sohvalla istuessasi ja elokuvan alkua odottaessasi. Koskaan ei ole liian hankalaa harjoitella ranskan genetiiviä, tapailla espanjan monikon päätteitä tai hioa portugalin ääntämystä.

Sovellus on järjettömän nokkelasti ideoitu, hauska, hyvin toteutettu, ja se tuottaa nopeasti tulosta.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: