Google dictionary

Google-sanasto

Tieteen Kuvalehti on koonnut luetteloksi kahdeksan Google-sanaa, jotka on hyvä tietää.

perjantai 27. kesäkuuta 2014 teksti Rasmus Palludan

Googleplex Googleplex on Googlen pääkonttori, joka sijaitsee Kalifornian Mountain View’ssa. Googleplexissä työntekijöillä on epätavallisia työpaikkaetuja. He voivat käydä leikkauttamassa hiuksensa, pestä pyykkiä ja syödä gourmetruokaa.

Googler Googlen työntekijöitä kutsutaan googlereiksi. Googlereiden tulee käyttää 20 prosenttia työajastaan omiin projekteihinsa, jotka eivät liity työhön.

Moonshot Moonshot-nimitystä käytetään Googlen salaisessa verstaassa, Google :ssä, yrityksen kunnianhimoisista hankkeista. Usein hankkeet kuulostavat silkalta scifiltä, mutta yhtiöllä on tarkoitus tehdä niistä totta. Moonshotin pitää täyttää kolme vaatimusta: sen pitää ratkaista suuri ongelma, perustua epätavalliseen ratkaisuun ja hyödyntää uutta tekniikkaa.

Googlebot Googlebot on ohjelma, joka etsii automaattisesti tietoa uusista internetsivustoista ja lisää ne sitten Googlen tietokantaan.

Hammasharjatesti Google arvioi hankkeiden toteutumiskelpoisuutta niin sanotulla hammasharjatestillä. Yritys keskittyy keksintöihin, joita ihmiset käyttävät vähintään kaksi kertaa päivässä. Samaa periaatetta sovelletaan, kun Google ostaa muiden kehittämiä keksintöjä.

Algoritmi Googlessa algoritmilla tarkoitetaan ohjelmaa, jota hakukone käyttää hakutulosten parhaaseen mahdolliseen järjestämiseen.

Google AdWords Google Adwordsit ovat mainoksia, joita näytetään Googlen sivuilla ja muilla sivustoilla "sponsoroituna linkkinä" tai "Google-mainoksena". Jos yritys on ostanut Googlelta mainostilaa, mainos ilmestyy näytölle, jos joku tekee haun siihen liitetyllä hakusanalla.

Näytölle voi esimerkiksi ilmestyä rullalautamainos, jos käyttäjä on tehnyt haun "Tony Hawk". Hawk on kuuluisa rullalautailija. AdWords on Googlen suurin tulonlähde.

Pagerank Pagerank on on Google-hakukoneen käyttämä järjestelmä, jolla mitataan sivujen tärkeyttä sen mukaan, miten monta muuta sivua niihin linkittyy.

Pagerank on nimetty Googlen toisen perustajan Larry Pagen mukaan. Algoritmia käytetään hakukoneessa määrittämään, miten korkealle hakutuloksissa kukin sivu nousee.

Google-sanasto

8 Google-sanaa, jotka on hyvä tietää

  • Googleplex

  • Googler

  • Moonshot

  • Googlebot

  • Hammasharjatesti

  • Algoritmi

  • Google AdWords

  • Pagerank

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: