Lucy

Tervehdi esivanhempiasi Lucystä nykyihmiseen

Kolme miljoonaa vuotta sitten elänyt apinaihminen Lucy voi olla Homo-suvun esivanhempi. Tutustu Lucy-apinaihmiseen, neandertalinihmiseen, pystyihmiseen, hobittiin ja muihin ihmislajeihin Homo-suvun esittelyssä.

torstai 24. syyskuuta 2015

Lucy voi olla Homo-suvun esivanhempi

Lucy oli Australopithecus afarensis -apinaihminen, joka nyt on tutkijoiden paras ehdokas Homo-suvun esivanhemmaksi. Lucyn lajitoverit elivät 3,2 miljoonaa vuotta sitten. Apinaihmisistä erkani sen jälkeen kehityslinja, joka johti nykyihmiseen. Kehityksen aikana maailmassa eli useita Homo-suvun lajeja samaan aikaan.

Monet tuoreet löydöt viittaavat siihen, että erot ihmislajien välillä ovat hyvin pieniä. Homo-suvun lajien perusominaisuudet ja taidot ovat pysyneet samankaltaisina, vaikka jotkin piirteet ovatkin tulleet yhä selvemmiksi. Ajan mittaan ihmisten käyttämät aseet kehittyivät ja ihmiset alkoivat käyttää vaatteita. Myös kieli kehittyi ja muutti viestintää.

Homo-suku kuvina

Katso gallerian kuvat ja lue lisää ihmislajeista. Homo-suvun lisäksi mukana on apinaihminen Lucy.

Kuvat: Kennis & Kennis Reconstructions

Voit myös tutustua interaktiiviseen maailmankarttaan, joka valottaa ihmissuvun kehitystä.

IHMISEN TARINA

2,8 miljoonaa vuotta vanhassa alaleuan kappaleessa, jossa on viisi hammasta, on sekä apinaihmisen että ihmisen piirteitä.

Vastikään löytynyt leukaluun fossiili on vanhin olemassaoleva todiste ihmissuvusta. Leuan omistaja saattoi olla kahden ihmisen kehityslinjan kantamuoto eli kauan kaivattu puuttuva rengas. Toinen linjoista johti nykyihmiseen eli Homo sapiensiin.

Ikä: 2,8 miljoonaa vuotta Laji: Tuntematon, Homo-sukua

Kuva: Arizona State University

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: