Chinese Army 1

Kiinalaishallitsijan haudassa ei pihistelty

Muinaisen merkkimiehen mausoleumi löytyi vahingossa.

maanantai 5. heinäkuuta 2010

Paha vihollinen rauhan vallitessa, urhoollinen johtaja levottomina aikoina.” Näin aikalaiset kuvasivat Cao Cao -nimellä tunnettua sotaherraa, joka kuuluu Kiinan historian suurmiehiin. Cao Cao laski ennen kuolemaansa perustan Wei-dynastialle. Se oli vahvin ja merkittävin niistä kolmesta kuningaskunnasta, jotka jakoivat Kiinan vuosien 220 ja 265 välisenä aikana.

Kiinalaiset arkeologit uskovat nyt löytäneensä vuonna 220 kuolleen legendaarisen hallitsijan maalliset jäännökset. Henanin maakunnassa lähellä Anyangin miljoonakaupunkia tehdyissä kaivauksissa on tutkittu rakennuskompleksia, jonne Cao Caon lisäksi oli haudattu kaksi muuta ihmistä.

Ruumiit kuuluivat noin 50:n ja vähän yli 20 vuoden iässä kuolleille naisille, joten kysymys on todennäköisesti Cao Caon vaimosta ja tämän palvelijattaresta. Hautakammiot löydettiin sattumalta vuonna 2008, kun paikalta otettiin savea tiilien valmistusta varten. Arkeologit saivat tietää muinaisjäännöksistä mutkan kautta sen jälkeen, kun poliisi oli käynyt pidättämässä aarteita etsimään tulleet ihmiset.

Chinese Army 2

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: