Nazi gold

Natsien kulta

Natsit piilottivat kultaa Etelä-Saksan vuorille.

keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Tausta

Toisen maailmansodan loppuvaiheessa kansallissosialistisen Saksan johtajat halusivat varmistaa, että sekä ulkomaille sijoitetut että valtionpankin Berliinissä säilyttämät huomattavat kultavarat pysyvät heidän hallussaan. Kultaa alettiin siirtää pääkaupungista muun muassa Alpeilla sijaitsevalle varuskunta-alueelle. Sodan jälkeen tehdyissä tutkimuksissa päästiin yli 700 kultaharkon jäljille. Jotkut uskovat, että kultaa on yhä löytämättä kolme tonnia.

Tutkimus

Etsintöjä on tehty muun muassa Steinriegel-vuorella ja sen ympäristössä laihoin tuloksin. Edes nykytekniikka ei ole auttanut etsijöitä.

Löytämismahdollisuudet

Kansallissosialistisella Saksalla oli huomattava kultavaranto. On mahdollista, että uusia kätköjä löytyy. Kultaa vietiin ilmeisesti Saksan rajojen ulkopuolellekin.

Viimeinen osa

12. tammikuuta alkaen voit 10 päivän ajan seurata sarjaa, jossa kerrotaan kymmenestä arkelogien toivelistalla olevasta löydöstä. Käy tieku.fi-sivustossa lukemassa paikosta ja esineistä, joiden löytämisestä moni uneksii.

Ehkä ne ovat jo kadonneet, ehkä niitä ei edes ole koskaan ollut olemassa. Silti niiden löytämisestä haaveillaan:

Graalin malja Liiton arkki Valkoinen laiva Aristoteleksen kirjoitukset Aleksandrian kirjasto Tšingis-kaanin hauta El Dorado Metropolis Amelia Earhartin lentokone Natsien kulta

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: