The Holy Grail

Graalin malja

Ristiinnaulitun Jeesuksen veri vuoti maljaan.

keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Tausta

Raamatussa ei kerrota Graalin maljasta, vaan sitä koskevat vanhimmat kirjalliset lähteet ovat keskiaikaisia. Kirjoitusten mukaan kyse on astiasta, johon valui Jeesuksen haavoista vuotavaa verta, kun hän kuoli ristillä. On myös esitetty, että malja olisi sama, josta Jeesuksen opetuslapset nauttivat viiniä viimeisellä ehtoollisella. Graalin maljan olemuksesta on esitetty eri tulkintoja. Esimerkiksi Dan Brownin romaanissa Da Vinci -koodi sillä ei viitata astiaan vaan Jeesuksen ja Magdalan Marian yhteisiin jälkeläisiin.

Tutkimus

Maljaa on etsitty etenkin Britanniasta, muun muassa Glastonbury Torin mäeltä ja Roslinin rauniolinnasta. Muita tutkimuspaikkoja ovat olleet esimerkiksi Istanbul Turkissa, Genova Italiassa ja Valencia Espanjassa.

Löytämismahdollisuudet

Jos malja on ollut olemassa, se tuskin on säilynyt. Koska vanhimmat sitä koskevat tiedot ovat 600-luvulta, on todennäköistä, että myytillä ei ole todellisuuspohjaa.

Seuraa sarjaa

12. tammikuuta alkaen voit 10 päivän ajan seurata sarjaa, jossa kerrotaan kymmenestä arkelogien toivelistalla olevasta löydöstä. Käy tieku.fi-sivustossa lukemassa paikosta ja esineistä, joiden löytämisestä moni uneksii.

Ehkä ne ovat jo kadonneet, ehkä niitä ei edes ole koskaan ollut olemassa. Silti niiden löytämisestä haaveillaan:

Graalin malja Liiton arkki Valkoinen laiva Aristoteleksen kirjoitukset Aleksandrian kirjasto Tšingis-kaanin hauta El Dorado Metropolis Amelia Earhartin lentokone Natsien kulta

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: