Cleopatra Love

Myytti 4: Haudattiin yhdessä rakastettunsa kanssa

Väite: Kun Octavianus – sittemmin keisari Augustus – oli voittanut Kleopatran ja hänen rakastettunsa ja liittolaisensa Marcus Antoniuksen, molemmat tekivät itsemurhan, jonka jälkeen heidät haudattiin yhdessä.

torstai 6. syyskuuta 2012

Tutkijoiden näkemys: Historioitsijat ovat yhtä mieltä siitä, että Marcus Antonius ja Kleopatra kuolivat eri paikoissa. Marcus Antonius teki ensin itsemurhan, ja välttyäkseen joutumasta Octavianuksen vangiksi Kleopatra riisti hengen itseltään. Silti ei ole mahdotonta, että pari on haudattu yhdessä. Ei vain tiedetä, minne. Teorioita on useita. Tuoreimman mukaan heidät on haudattu yhdessä Taposiris Magnan temppelin luo noin 50 kilometriä Aleksandriasta länteen.

Temppelin alta on löydetty muun muassa ylhäisten egyptiläisten muumioita, Kleopatran profiililla varustettuja kolikoita ja hänen rintakuvansa. Tutkamittaukset ovat paljastaneet maanalaisia kuiluja, jotka kaivausten johtajan mukaan saattavat kätkeä uumeniinsa Kleopatran ja Antoniuksen hautakammiot. Kuilujen lähempi tutkimus on aloitettu tänä vuonna.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: