Amelia Earhart

Amelia Earhartin lentokone

Ilmailun uranuurtaja katosi.

keskiviikko 15. joulukuuta 2010

Tausta

Amelia Earhart oli aikansa kuuluisuuksia. Hänet tunnettiin muun muassa siitä, että hän oli lentänyt ensimmäisenä naisena yksin Atlantin yli. Vuonna 1937 hän lähti yrittämään maailmanympärilentoa Lockheed Electra -koneellaan. Hänelle antoi suunnistusapua Fred Noonan. 2.7. Earhartin oli määrä lentää Papua-Uudesta-Guineasta Tyynenmeren keskiosassa sijaitsevaan Howlandsaareen. Itasca-nimisen rannikkovartioaluksen piti helpottaa paikannusta, mutta Earhart ei kuullut sen viestejä, vaikka hänen omat viestinsä menivät perille.

Tutkimus

Itasca otti vastaan viimeisen viestin kello 8.43. Sen mukaan Earhart uskoi olevansa lähellä Howlandia. Itasca antoi savumerkin, mutta konetta ei näkynyt. Etsinnät aloitettiin jo tunnin kuluttua Earhartin viestistä. Kolmen vuorokauden kuluttua ne lopetettiin tuloksettomina. Onkin arveltu, että Earhart erehtyi sijainnistaan. Kiribatiin kuuluvasta Nikumarorosta on löydetty ajatusta tukevia esineitä.

Löytämismahdollisuudet

Amelia Earhartin koneen tai sen osien löytäminen ei ole vieläkään mahdotonta. Jos esineistä voidaan eristää dna:ta, saadaan yksityiskohtaista tietoa niiden käyttäjästä.

Seuraa sarjaa

12. tammikuuta alkaen voit 10 päivän ajan seurata sarjaa, jossa kerrotaan kymmenestä arkelogien toivelistalla olevasta löydöstä. Käy tieku.fi-sivustossa lukemassa paikosta ja esineistä, joiden löytämisestä moni uneksii.

Ehkä ne ovat jo kadonneet, ehkä niitä ei edes ole koskaan ollut olemassa. Silti niiden löytämisestä haaveillaan:

Graalin malja Liiton arkki Valkoinen laiva Aristoteleksen kirjoitukset Aleksandrian kirjasto Tšingis-kaanin hauta El Dorado Metropolis Amelia Earhartin lentokone Natsien kulta

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: