Spagetti ja solmun salaisuus

tiistai 1. syyskuuta 2009

Solmittu nauha katkeaa herkimmin solmun kohdalta. Tätä arkitietämystä ei ole ennen voitu todistaa tieteellisesti. Nyt sveitsiläisen Lausannen yliopiston tutkijat ovat korjanneet tämän epäkohdan. He filmasivat oliiviöljyllä voideltuja keitetystä spagetista tehtyjä solmuja nähdäkseen, mistä spagettinauha katkeaa, kun sitä kiristetään. Ilmeni, että nauha katkesi solmun siitä kohdasta, missä jännitys oli suurin. Tämä tieto kuulemma lisää ymmärrystä proteiinien rakenteesta.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: