Nasan arkisto

Nasan tutkimusarkisto avattiin kaiken kansan käyttöön – ilmaiseksi

Nasa antoi maailmalle melkoisen lahjan avaamalla koko tutkimusarkistonsa. Sinäkin voit lähteä löytöretkelle vaikka tältä istumalta.

tiistai 23. elokuuta 2016 teksti Karine Kirkebæk

Kaikki astronautin ammatista haaveilevat, kaasujättiläisistä intoilevat ja eksoplaneettojen elämästä kiinnostuneet voivat nyt selata unelmiensa kirjastoa.

Nasa on vuosikymmenten mittaan rahoittanut ja toteuttanut hyvin monipuolista tutkimusta, ja nyt tutkimustulokset on annettu ilmaiseksi kaikkien kiinnostuneiden saataville.

Sinäkin voit astua PubSpace-arkistoon TÄSTÄ ja hakea tietoa esimerkiksi Jupiterista, Kepleristä, Apollosta, ISS-avaruusasemasta ja monesta muusta aiheesta.

Maksumuurit nurin!

Arkisto sisältää myös vertaisarvioituja tieteellisiä artikkeleita, jotka saattavat muutoin olla maksumuurien takana.

Nasa tarttuu mahdollisuuteen laajentaa pääsyä kattavaan tieteellisten ja teknologisten julkaisujen kokoelmaan, sanoo Nasan varapääjohtaja Dava Newman lehdistötiedotteessa.

”Kutsumme avoimen pääsyn ja innovaatioiden kautta globaalin yhteisön mukaamme tutkimaan Maata, ilmaa ja avaruutta”, hän jatkaa.

EU avautuu vuonna 2020

Suuren arkiston avaaminen sopii hyvin Yhdysvaltain hallituksen pyrkimyksiin saattaa tieteellisen tutkimuksen tuloksia helpommin saataville.

Myös EU:n suulla lupailtiin hiljattain, että kaikki tutkimus annettaisiin vapaaseen käyttöön vuoteen 2020 mennessä.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: