Virgin Galactic

Virgin Galactic: Turistimatka avaruuteen

Syyskuussa Virgin Galactic suoritti SpaceShipTwo-aluksen toisen testilennon. Yhtiö uskoo, että ensimmäiset turistit pääsevät avaruuteen vuoden 2014 alussa.

keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Avaruuteen on jonoa. Vuoroaan odottavat muun muassa Brad Pitt, Michael Schumacher ja Stephen Hawking ja 580 muuta astronautiksi haluavaa. Avaruusmatka varmasti on monen muunkin haaveissa, mutta vaikka nyt hinta on halvempi kuin koskaan, useimmille se silti on aivan liikaa. Miljardööri Richard Bransonin Virgin Galactic -yhtiön tarjoaman unelmien pakettimatkan hinta on 250 000 dollaria eli noin 190 000 euroa henkilöltä.

Rakettitesti onnistui

Syyskuussa 2013 SpaceShipTwo selvitti toisen rakettitestinsä. Katso video, niin pääset kahden koelentäjän mukana 21 kilometriä Maan pinnan ylle.

Matkustajat saavat kellua painottomuudessa

Matkakohde sijaitsee 110 kilometriä Maan pinnan yläpuolella, mistä on luvassa unohtumattomat maisemat: maapallo hohtaa Auringon loisteessa sinisenä ja valkoisena keitaana pikimustaa avaruutta vasten. Perillä matkustajat voivat irrottaa istuinvyönsä ja jatkaa lentoa omin päin. Ohjelmassa on nimittäin viitisen minuuttia kestävä leijuminen painottomuuden tilassa ennen kuin on aika aloittaa paluumatka New Mexicon osavaltiossa siajitsevalle Spaceport American avaruuslentoasemalle.

Virgin Galactic -yhtiö uskoo vievänsä ensimmäiset turistit unelmiensa matkalle vuoden 2014 alkupuolella.

Lue lisää avaruusmatkoista

Lue Tieteen Kuvalehdestä koko artikkeli Richard Bransonin yrityksen avaruuslennoista. Tilaajana voit myös ladata artikkelin itsellesi tästä.

SpaceShipTwo

Pituus: 18,3 metriä Siipien kärkiväli: 8,2 metriä Huippunopeus: 4 000 km/h Moottori: hybridirakettimoottori, joka käyttää polttoaineena synteettistä kumia ja hapettimena ilokaasua.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: