Virgin Galactic

Avaruusseikkailu jatkuu Mojaven onnettomuuden jälkeen

SpaceShipTwo-avaruusalus päätyi romuna Mojaven autiomaahan, mutta onnettomuus ei lopettanut hanketta, jonka tavoitteena on viedä turisteja avaruuteen.

tiistai 4. marraskuuta 2014 teksti Mikkel Skovbo

SpaceShipTwo-avaruusalus syöksyi Mojaven autiomaahan 31. lokakuuta 2014. Onnettomuuden syynä oli ilmeisesti peräsimessä ollut vika. Alus oli testilennolla, sillä turistimatkat avaruuteen oli tarkoitus aloittaa ensi vuonna.

Katso SpaceShipTwosta jäljelle jääneitä osia:

Avaruusturismia ei kuopattu SpaceShipTwon mukana

Toinen lentäjistä sai surmansa ja toinen loukkaantui vakavasti. Onnettomuus oli kova isku Richard Bransonin omistamalle Virgin Galactic -yritykselle.

Avaruusseikkailuun panostanut tiimi ei kuitenkaan ole lopettamassa hanketta:

"Tulevaisuus lepää monella tavalla tällaisten raskaiden päivien varassa. Mielestämme olemme velkaa tiimille, joka on tehnyt paljon työtä hankkeen eteen, että ymmärrämme, mitä on tapahtunut, ja jatkamme eteenpäin", kirjoitti Virgin Galactic verkkosivullaan jo vuorokausi onnettomuuden jälkeen.

Kaupallisten avaruuslentojen aloittaminen luultavasti viivästyy SpaceShipTwon onnettomuuden vuoksi. Richard Branson kuitenkin vakuuttaa, että jos vika on korjattavissa, niin yhtiö jatkaa työtään viedäkseen ihmisiä avaruuteen.

SpaceShipTwon piti tehdä Angelina Jolie painottomaksi

Suunnitelmien mukaan monen kuuluisuuden, kuten Angelina Jolien, Tom Hanksin ja Ashton Kutcherin piti jo ensi vuonna päästä SpaceShipTwon kyydissä 110 kilometrin korkeuteen. Matka maksaa noin 250 000 euroa. Summalla luvataan viiden minuutin painottomuuskokemus.

Haluatko lukea lisää SpaceShipTwo-aluksesta?

Lue juttu Tieteen Kuvalehden arkistossa:

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: