Marsbase

Marsin siirtolaisten elämää seurataan tosi-tv:ssä

Mars One -hanke aikoo viedä naapuriplaneetalle ensimmäiset asukkaat vuonna 2023. Siirtolaisten elämää Marsissa voi seurata televisiossa 24/7.

maanantai 28. lokakuuta 2013

Työnteko alkaa heti, kun neljä ensimmäistä ihmistä on saapunut punaiselle planeetalle ja sopeutunut oloihin. Siirtolaisten on yhdistettävä tukikohdan asuin-, tuotanto- ja huoltomoduulit toisiinsa. Heidän pitää myös aloittaa hengitysilman valmistaminen ja aktivoida aurinkopaneelit. Sitten on vuorossa siementen kylvö, jotta ravinnontuotanto saadaan käyntiin. Kasvihuoneellekin täytyy rakentaa säteilysuoja.

Muutaman viikon kuluttua saapuu seuraavan retkikunnan huoltolento. Lisämoduuleja tarvitaan, sillä seuraavat neljä ihmistä tulevat Marsiin 2025. Kymmenessä vuodessa tukikohdasta kasvaa 20 asukkaan siirtokunta.

Siirtolaisista tehdään tv-tähtiä

Marsissa oleskelijoita filmataan 24/7. Tv-katsojat saavat nähdä, miten ihmiset vieraalla planeetalla yrittävät selvitä hengissä. Kukaan ei pääse kameraa pakoon, kaikki tunteet, niin viha kuin rakkauskin, välittyvät katsojille. Kamera seuraa myös ristiriitatilanteita, onnettomuuksia, sairaustapauksia, nälkää ja kuolemaa.

Katso video Mars One -hankkeesta tästä.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: