nb_u20 Virgin

Bransonin uusi avaruuslentokone on pian valmis lähtöön

Seikkailija Richard Branson ja avaruusturismiyritys Virgin Galactic kärsivät takaiskun, kun SpaceShipTwo syöksyi maahan viime syksynä. Pian uusi avaruuslentokone on valmiina lähtöön Mojaven autiomaasta.

tiistai 12. toukokuuta 2015 teksti Morten Kjerside Poulsen

Virgin Galacticin piti saada ensimmäiset turistit avaruuteen viimeistään jo elokuussa 2014, mutta suunnitelmat ovat kariutuneet moneen otteeseen. Lopullisesti haaveet tuntuivat haihtuvan, kun yrityksen SpaceShipTwo-avaruuslentokone syöksyi maahan lokakuussa 2014.

Lentäjä kuoli turmassa

Kun SpaceShipTwo-kone räjähti, uuden hybridirakettimoottorin kumipohjainen polttoaine oli korvattu nylonpohjaisella. 11 sekuntia sen jälkeen, kun rakettimoottori oli aktivoitu, SpaceShipTwo hajosi kappaleiksi. Perämies kuoli ja kapteeni sai vakavia vammoja Mojaven autiomaassa tapahtuneessa onnettomuudessa.

Räjähdys tapahtui ilmassa, ja hylyn osia levisi 56 kilometrin matkalle Mojaven autiomaahan.

Uusi kone valmiina lentoon jo 2015

Mojaven autiomaassa kootaan parhaillaan jo uutta SpaceShipTwo-konetta. Virgin Galacticin mukaan uuden avaruuslentokoneen runko ja siivet ovat jo kasassa ja se voi aloittaa testilennot vielä tämän vuoden puolella.

Uutta SpaceShipTwo-konetta rakennetaan hangaarissa Mojaven autiomaassa. Kuva: Virgin Galactic

Edeltäjänsä tavoin uusi SpaceShipTwo viedään 15 kilometrin korkeuteen WhiteKnightTwo-koneen mukana. Sieltä avaruuslentokoneen rakettimoottorit kiidättävät koneen sadan kilometrin korkeuteen, jossa matkustajien on määrä kokea painottomuus.

SpaceShipTwo-koneessa on tilaa kuudelle turistille, ja odotuslistalla on jo monta nimeä:

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: