Space hotel

Avaruushotellissa on tilaa seitsemälle

Kelpaisiko yösija avaruudesta? Venäläinen yritys suunnittelee kiertoradalle hotellia.

perjantai 9. joulukuuta 2011

Tähän asti avaruusturismi on tarkoittanut lyhyttä pyrähdystä painottomuudessa. Pian tarjolla voi olla pidempiäkin kosmisia lomaelämyksiä. Venäläisyritys Orbital Technologies aikoo lähettää Maata kiertävälle radalle oman avaruusaseman, jossa on tilaa seitsemälle hengelle. Tavoitteena ei ole tieteellinen tutkimus, kuten aseman nimikin kertoo: Commercial Space Station (CSS) eli kaupallinen avaruusasema.

Yritys ei tarjoa kuljetusta kiertoradalle ja takaisin Maahan, mutta ainakin venäläisillä Sojuz- tai kiinalaisilla Shenzhou-raketeilla voidaan tehdä myös turistimatkoja. Tulevaisuudessa voidaan ehkä käyttää eurooppalaisia tai yhdysvaltalaisia avaruussukkuloita.

Cross section of space hotel

Avaruushotelli on tarkoitus sijoittaa alle sadan kilometrin päähän Kansainvälisestä avaruusasemasta ISS:stä. Siten sitä voidaan tarvittaessa käyttää avaruusaseman miehistön väliaikaisena majoituspaikkana esimerkiksi onnettomuuden sattuessa.

CSS saattaa pian saada myös kilpailijoita. Ainakin yksi yhdysvaltalainen ja yksi espanjalainen yritys ovat ilmoittaneet suunnittelevansa kaupallista avaruusasemaa.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: