Nasa_astronautti

Nasa etsii uusia astronautteja

Yhdysvaltojen avaruushallinto etsii kolmen vuoden tauon jälkeen uusia astronautteja. Haku on avoin kaikille – ainakin melkein.

perjantai 6. marraskuuta 2015 teksti Babak Arvanaghi

Voisiko sinusta tulla astronautti? Viihdytkö hyvin ahtaissa tiloissa? Onko sinulla luonnontieteellisen alan koulutus? Haluatko tehdä lähempää tuttavuutta avaruuden kanssa? Ehkä taipumuksesi viittaavat työskentelyyn avaruudessa.

Nasa etsii juuri nyt uusia astronautteja. Astronautin tehtäviin saattaa kuulua työskentelyä kansainvälisellä avaruusasemalla, kaupallisilla avaruuslennoilla tai kenties jopa Marsiin suuntautuvalla lennolla.

Astronautti näkee hyvin

Vaikka työtarjous on avoin kaikille, käytännössä ehdokkaille asetetaan useita vaatimuksia. Esimerkiksi hakijan näkökyvyn pitää olla täydellinen, ja tehtävään soveltuvan henkilön on oltava 158–192 cm pitkä.

Lisäksi tarvitaan vähintään alempi korkeakoulututkinto, ja kemian, fysiikan, matematiikan tai jonkin muun insinööritieteen korkeamman asteen tutkinto lasketaan eduksi. Astronauttiehdokkaalla tulee myös olla joko 1 000 lentotunnin kokemus tai kolmen vuoden kokemus vastaavasta vastuullisesta tehtävästä.

Astronautti tarvitsee kahden vuoden koulutuksen

Seula tihentyy entisestään – Nasa nimittäin edellyttää, että hakija on Yhdysvaltojen kansalainen. Päätteeksi on vielä selviydyttävä useista työhaastatteluista ja soveltuvuuskokeista.

Jos kaikki nämä edellytykset täyttyvät, ja ehdokas läpäisee Nasan tarkat testit, edessä on kaksivuotinen koulutusjakso, jonka jälkeen uusi tulokas voi kutsua itseään astronautiksi.

Sen lisäksi, että astronautit pääsevät ilmaiselle avaruusmatkalle, heille on toki luvassa myös palkka, jonka suuruus on noin 60 000–145 000 euroa vuodessa.

Sinustako astronautti? Lue

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: