nb_u49 Orion

Nasa laskeutuu Marsiin 2035

Viikko on kulunut Orion-avaruuskapselin merkeissä. Nyt Nasa on myös ensimmäistä kertaa lyönyt lukkoon, milloin avaruusjärjestö aikoo laskeutua Marsiin.

torstai 4. joulukuuta 2014 teksti Carsten Nymann

Mars-lento on ollut Nasan suunnitelmissa jo monta kertaa sen jälkeen, kun Apollo 17 -lennon miehistö kävi Kuussa vuonna 1972.

Tällä viikolla suoritettu Orion-miehistömoduulin testilento toi vanhan unelman Mars-lennosta askeleen lähemmäksi.

Lisäksi Nasa uskalsi nyt myös ensimmäisen kerran paljastaa, milloin avaruusjärjestö aikoo laskeutua punaiselle planeetalle. Nasan suunnitelmien mukaan ihminen astelee Marsin pinnalla 2030-luvun puolivälissä.

Asteroidi on ensimmäinen pysäkki matkalla Marsiin

Yleisön ei kuitenkaan tarvitse odottaa seuraavaa suurta avaruuslentoa yli 20:tä vuotta, sillä Nasa suunnittelee tekevänsä neljä miehitettyä lentoa Maan ja Marsin välissä sijaitseville asteroideille jo vuonna 2025.

Orion-miehistömoduuli, jonka 20 kuutiometristä yhdeksän on varattu astronauteille, ei ole ainoa laite, jonka kehitystyö pitää saattaa loppuun ennen lentoja.

Mars-raketista tulee maailman vahvin raketti

Nasa kehittää tulevaisuuden avaruuslentoja varten myös täysin uutta rakettia, jonka nimi on Space Launch System (SLS).

SLS-raketista tulee maailman väkevin raketti. Se pystyy kuljettamaan avaruuteen jopa 130 tonnin kuorman eli 20 prosenttia enemmän kuin Apollo-kapselit laukaissut Saturn V -raketti.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: