Kuolema yllättää Mount Everestillä

INTERAKTIIVINEN VUORI:Mount Everestillä kuolema voi johtua hyytävästä kylmyydestä, äkillisestä putoamisesta tai varoittamatta syntyneestä lumivyörystä. Napsauta kuvaa ja lue lisää hengenvaarallisesta kiipeilystä maailman katolla.

Mount Everest tappaa valloittajansa

Vuodesta 1922 alkaen runsaat 280 ihmistä on saanut surmansa maailman korkeimman vuoren rinteillä. Monien ruumiita ei ole koskaan löydetty. Everest onkin maailman korkeimmalla sijaitseva hautausmaa.

Olemme koonneet tähän muutaman traagisen tapahtuman Mount Everestin historiasta. Voit lukea niistä lisää napsauttamalla kuvaa:

INFO: Yleisin reitti Everestin huipulle on eteläinen reitti, joka näkyy tässä sinisellä. Keltaiset kolmiot osoittavat kiipeilijöiden leirien paikat.

Katso myös: Suuri teema vaarallisesta matkasta Mount Everestille.

Mount Everest on yhä vaarallinen

Viimeksi kuluneen kahden vuoden aikana 35 vuorikiipeilijää on saanut surmansa Mount Everestillä. Maailman huipulla tuulen nopeus on keskimäärin 150 km/h ja keskilämpötila –19, joten aivan sunnuntairetkelle sinne ei lähdetä. Lue kiipeilijöiden tarinoita artikkelista:

Kahden viime vuoden aikana ainakin 35 kiipeilijän haaveet nousta Mount Everestin huipulle ovat murskautuneet jään ja lumen alle. Aiemminkin kiipeilijät ovat joutuneet kamppailemaan voimakasta tuulta ja kylmyyttä vastaan, mutta nyt uhkana ovat myös yhä useammin lumivyöryt. Vaarojen vuori vaatii yhä lisää uhrejaVaarojen vuori vaatii yhä lisää uhrejaVaarojen vuori vaatii yhä lisää uhreja Lue koko artikkeli