Siperian olio 2

Muumioitunut outo olio löytyi Siperiasta

Siperiasta timanttikaivoksesta löytyneelle oudolle muumioituneelle poikaselle on varmasti olemassa looginen selitys. Emme vain vielä tiedä, mikä muumio oikein on.

keskiviikko 10. elokuuta 2016 teksti Tobias Hjortkjær Schultz

Jos tiedät, mikä kummallinen poikanen – tai siis sen muumioitunut ruumis – ilmestyi esiin timanttikaivoksesta Siperiasta, kerro se meille.

Vielä tunnistamattoman muumion kuvat ovat levinneet ympäri maailman sen jälkeen, kun Siberian Times julkaisi siitä eilen uutisen.

Niin tutkijat kuin maallikotkin ovat arvailleet, että kyseessä voisi olla vielä tuntematon dinosauruslaji, paholainen, sapelihammaskissan poikanen, avaruusolio tai ahman poikanen.

Vielä ei siis tiedetä, minkä olion muumio on kyseessä, mutta sen hampaista päätellen voidaan kuitenkin sanoa, että se on peto.

Ikivanhat kerrostumat

Muumioitunut olio löydettiin Jakutiasta eli Sahan tasavallasta, Udatšnyin timanttikaivoksesta. Arvioiden mukaan maakerrostumat, joissa muumio lojui, ovat 66–252 miljoonaa vuotta vanhoja.

Vilkaisu karttaan osoittaa, että maapallolla ei juurikaan ole syrjäisempiä maa-alueita kuin tämä Jakutiassa sijaitseva timanttikaivos.

Siellä päivänvaloon tupsahtaneelle oudolle muumiopoikaselle pitää vain nyt etsiä selitys.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: