Makkara elää öisin

tiistai 1. syyskuuta 2009

Kun australialainen meribiologi Russel Kelley haluaa tutustua Euapta godeffroyi -lajin merimakkaraan, tapaaminen on järjestettävä yöllä. Merimakkarat kuuluvat piikkinahkaisten pääluokkaan, kuten merisiilit, mutta tällä läpinäkyvällä lajilla ei ole piikkejä. Kaksimetrinen merimakkara kauhoo lonkeroillaan suuhunsa pohjahiekkaa. Se käyttää ravinnokseen hiekassa eläviä pieneliöitä ja eloperäisiä jätteitä. Merimakkaraa pitää lähestyä varovasti, sillä pelästyessään se typistää itsensä sinkoamalla ulos sisäelimensä ja pakenee.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: