huippuvuoret1

Huippuvuoret Expedition 2016 -risteilyohjelma

Lähde 6 päivää kestävälle ristelilylle Huippuvuorille heinäkuussa 2016 ja koe arktinen kesä ja ainutlaatuinen luonto ja historia. Tässä voit tutustua matkaohjelmaan.

maanantai 26. lokakuuta 2015

Tieteen Kuvalehden tutkimusristeilyllä Huippuvuorille odottavat suuret elämykset. Tutustu matkaohjelmaan tässä.

1. päivä: torstai

Saapuminen Longyearbyeniin

Saapuminen Longyearbyeniin lentokoneella myöhään torstai-iltana, minkä jälkeen ainutlaatuinen seikkailu alkaa. Oppaat ovat vastassa lentoasemalla ja huolehtivat kuljetuksesta Spitsbergen-hotelliin, jossa vietetään ensimmäinen yö.

Mukana on muun muassa maailmankuulu National Geographic -valokuvaaja Mattias Klum, jolla on vuosien kokemus luonnon kuvaamisesta. Klum pitää matkan aikana valokuvaustyöpajoja ja esitelmiä.

2. päivä: perjantai

Fossiilijahtia Janusfjelletillä

Aamiainen nautitaan hotellin ravintolassa. Aamupäivällä tutustutaan Longyearbyenin historiaan.

Lounaan jälkeen noustaan 150-paikkaiselle MS Nordstjernen -laivalle. Risteilylle otetaan vain 100 matkustajaa, jotta kaikki saavat varmasti kaiken irti luennoista, työpajoista ja retkistä.

Laiva purjehtii itään Janusfjelletille, jossa noustaan maihin. Siellä oppaana on yksi Pohjolan kokeneimmista fossiilitutkijoista, Jørn Hurum, joka auttaa etsimään jälkiä muun muassa 150 miljoonaa vuotta sitten eläneistä joutsenliskoista.

Iltapäivän päätteeksi kokoonnutaan kuuntelemaan esitelmää, jossa yksi matkanjohtajista kokoaa päivän annin ja kertoo seuraavan päivän ohjelmasta. Sitten on aikaa sulatella kokemuksia ja seurata majesteetillisten jäävuorien, vuonojen ja vuorien liukumista ohi laivan suunnatessa kohti pohjoista.

3. päivä: lauantai

Valaanpyytäjiä ja jääkylmiä sukelluksia

Saapuminen Huippuvuorten luoteiskolkkaan, jossa tutkimusmatkailija Willem Barents kävi jo vuonna 1596.

Kaukana napapiirin pohjoispuolella sijaitsevan Magdalenefjordenin näkymät suorastaan salpaavat hengen. Kun näkymästä on nautittu tarpeeksi, on aika lähteä seikkailulle ja ehkä myös kohti hyytäviä elämyksiä. Pienillä moottoriveneillä siirrytään maihin, jossa päästään tutustumaan vanhoihin valaanpyyntäjien asumuksiin ja uhkarohkeimmat pääsevät myös sukeltamaan.

Kuten muutkin päivät, tämäkin päättyy tilaisuuteen, jossa käydään läpi päivän kokemuksia ja kuunnellaan esitelmiä.

Päivä 4: sunnuntai

Lefdefjorden ja kuohuvaa merillä

Seuraavaksi otetaan kurssi koilliseen ja tutustutaan alueen upeisiin ikivanhoihin vuonoihin. Valokuvaamista varten ajetaan moottoriveneillä aivan lähelle rannikkoa, jossa sijaitsee muun muassa Monacojäätikön taivaansininen jääseinä.

Kaikki matkalle lähtijät saavat tervetuliaislahjaksi kiikarit, jotka auttavat nauttimaan maisemista.

Canon ja Nikon antavat parhaita objektiivejaan matkustajien käyttöön, joten kaikki pääsevät siten kokeilemaan erikoisempiakin linssejä. DigiKuva-lehden päätoimittaja Klaus Nygaard auttaa ottamaan ikimuistoisia kuvia.

Jos jääolot ovat suotuisat, myöhemmin päivällä käydään 80. leveyspiirin pohjoispuolella, mitä luonnollisesti juhlistetaan kuohuviinillä.

5. päivä: maanantai

Kongsfjorden ja Ny Ålesund

Palaamme takaisin pitkin Kongsfjorden- ja Krossfjorden-vuonoja. Me nousemme maihin ja tutkimme muun muassa lintujen ja mursujen elinpaikkoja.

Iltapäivällä on ohjelmassa pysähdys Ny-Ålesundissa. Asiantuntijaoppaat valottavat kaupungin värikästä menneisyyttä hiilikaivoskaupunkina ja esittelevät maailman pohjoisinta merentutkimuskeskusta.

Ny-Ålesundin jälkeen matka jatkuu rannikkoa pitkin etelään Isfjordeniin.

6. päivä: tiistai

Longyearbyen

Palaamme Longyearbyeniin ainutlaatuisia kokemuksia ja muistoja rikkaampina. Ja kameroiden muistikortit pullollaan upeita kuvia.

Matkalla olemme tutustuneet ainutlaatuiseen alueeseen ja kuunnelleet Pohjolan johtavien asiantuntijoiden kertovan fossiileista, valokuvaamisesta, luonnosta ja historiasta.

(Oikeus muutoksiin pidätetään)

M/S Nordstjernen: Kaunis, perinteikäs laiva

Elegantin tyylikäs M/S Nordstjernen on rakennettu 1956. Se liikennöi Pohjois-Norjan rannikkolinjalla yli 50 vuoden ajan.

Nyt alus on kunnostettu perusteellisesti. Sen sisustus on pyritty palauttamaan alkuperäiseen asuunsa. Ainutlaatuinen laiva on osa Norjan kulttuuriperintöä.

Tällaista ilmapiiriä ei löydy muilta laivoilta. Hyttien koko ja sisustus vastaavat 1950-luvun tyyliä ja nykyisiin hytteihin verrattuna varsin yksinkertaista varustelutasoa.

|

Matkan faktat

  • Matkapäivät: 14.–19. heinäkuuta 2016.
  • Hinnat alkaen 2 370 euroa (lennot eivät sisälly hintaan)
  • Laivalla luennoi maailmankuulu luontokuvaaja Mattias Klum.
  • Kansainvälisesti arvostettu paleontologi Jørn Hurum järjestää fossiilijahdin ja pitää esitelmiä.
  • Asiantuntijaoppaat esittelevät luontoa ja historiaa.
  • Jokainen matkustaja saa tervetuliaispaketin, joka sisältää vesitiiviin laukun, kiikarit, kartan ja satasivuisen erikoisnumeron täynnä luontokuvausta, jääkarhuja ja napatutkimusta koskevia artikkeleja.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: