Kahdeksan vaarallista matkakohdetta

INTERAKTIIVINEN KARTTA:Jos valmismatkat ovat mielestäsi tylsiä, olisiko Bermudan kolmio sinulle sopiva matkakohde? Vai haluatko kivuta vuorelle, jossa joka kolmas kiipeilijä saa surmansa? Tai kiehtooko sinua alue, jossa maa voi järistä milloin tahansa?

Onko matkakohteesi Bermudan kolmio, Nepalin Annapurna vai Kamerunin Nyosjärvi?

Bermudan kolmiossa laivat katoavat oudosti, Nepalissa Annapurnan huipulle kapuavat kiipeilijät taas pääsevät helposti hengestään, ja Afrikassa Kamerunissa Nyosjärven myrkylliset kaasut tappavat alueen asukkaita.

Olemme koonneet tähän napsauteltavaan maailmankarttaan matkakohteita, joilla on hurja maine. Lähde tutustumaan vaarallisiin paikkoihin. Hauskaa matkaa!

Avaruudessakin on Bermudan kolmio

Matkakohde pitää valita huolella myös avaruudessa. Satelliitit ja astronautit, jotka lentävät Etelä-Atlantin yllä Maan magneettikentän vuotokohdassa, saattavat altistua vaaralliselle kosmiselle säteilylle. Lue lisää alla olevasta artikkelista:

Magneettikenttä suojelee Maata erityisesti Auringosta tulevalta hiukkasvirralta. Etelä-Atlantin kohdalla suoja kuitenkin vuotaa. Siellä säteily on niin voimakasta, että avaruuslentäjät saavat näköhäiriöitä, Hubble-teleskooppi sammuu ja satelliitit vaipuvat koomaan. Ongelma-alueen kasvu voi enteillä napaisuusvaihdosta. Avaruuden Bermudan kolmio Lue koko artikkeli