Solar Impulse 2

Aurinkolentokone tekee historiaa

Solar Impulse 2 -aurinkokone lähti maaliskuussa 2015 matkalle maailman ympäri. Kun sveitsiläiskone oli taittanut puolet 35?000 kilometrin matkasta, se oli jo rikkonut useita ennätyksiä, mutta sitten lento piti keskeyttää talveksi.

maanantai 23. marraskuuta 2015 teksti Malene Breusch Hansen

Solar Impulse 2 -aurinkolentokone nousi ilmaan 9. maaliskuuta ja aloitti pitkän matkan. Koneella aiotaan lentää aurinkoenergian voimalla maailman ympäri 13 etapin taktiikalla.

Koneen siipiä peittävät aurinkokennot, jotka päivän aikana pitävät moottorit toiminnassa ja lataavat akut yölentoa varten.

Kun Solar Impulse 2 saapui Havaijille, maailmanympärimatka oli puolivälissä ja kone oli tehnyt kaksi ennätystä: Tyynenmeren ylitys oli pisin yhtäjaksoinen aurinkoenergialla tehty lento historiassa ja samalla myös pisin aika, jonka miehitetty aurinkolentokone on ollut ilmassa.

Katso tästä, miten Solar Impulse 2 laskeutui historiallisen lentonsa jälkeen Havaijille:

Solar Impulse jatkaa lentoaan vuonna 2016

Kone joutui kuitenkin keskeyttämään ennätyslentonsa sen jälkeen, kun se laskeutui Havaijille. Matkan on määrä jatkua keväällä 2016.

Lue Tieteen Kuvalehden vuosikirjasta 2015, miksi Solar Impulse 2 -kone joutui jäämään talveksi Havaijille ja miten kone sieltä jatkaa maailmanympärilentoaan.

Vuosikirjasta voit lukea myös vuoden 2015 tärkeimmistä tieteellisistä löydöistä, teknisistä saavutuksista, lääketieteellisistä läpimurroista, kohauttavimmista tapahtumista, uskomattomimmista luonnonilmiöistä ja keskeisimmistä henkilöistä.

Tilaa Tieteen Kuvalehden vuosikirja 2015 – saat kaupan päälle vuoden 2016 kalenterin, jossa on upeita tiedeaiheisia kuvia.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: