Germanwings turma

Sairas lentäjä vei 149 ihmistä mukanaan kuolemaan

Maaliskuun lopulla 27-vuotias perämies käytti ohjaamon oven turvamekanismia hyväkseen: hän lukitsi kapteenin ulos ja ohjasi koneen suoraan kohti vuorenseinämää Alpeilla. Kaikki 150 koneessa ollutta saivat surmansa.

maanantai 23. marraskuuta 2015 teksti Malene Breusch Hansen

Minuutin yli kymmenen Germanwingsin Airbus A320 nousi hieman aikataulustaan myöhässä ilmaan Barcelonasta mukanaan 144 matkustajaa ja kuusi miehistön jäsentä. Kone oli matkalla kohti Düsseldorfia Saksassa.

Lentokone ehti olla suunnitellussa 11,6 kilometrin lentokorkeudessa vain muutaman minuutin, kun henkisesti sairas perämies Andreas Lubitz lukitsi kapteenin ohjaamon ulkopuolelle ja ohjasi koneen syöksyyn. Se törmäsi vuoreen Les Trois Eveches -solassa sata kilometriä Nizzan pohjoispuolella.

Katso traagisten tapahtumien rekonstruktio tästä:

Pieniksi pirstoutuneet hylyn osat levisivät kahden kilometrin leveydelle asumattomalla ja vaikeapääsyisellä alueella, joka sijaitsee 2 981 metrin korkeudessa merenpinnan tasosta.

Pelastushenkilökunta ja lentoturmatutkijat joutuivat lentämään alueelle helikoptereilla tutkimaan syöksykohtaa ja etsimään vainajien jäännöksiä.

Lue Tieteen Kuvalehden vuosikirjasta 2015, miten turma tapahtui ja miten sitä tutkittiin.

Vuosikirjasta voit lukea myös vuoden 2015 tärkeimmistä tieteellisistä löydöistä, teknisistä saavutuksista, lääketieteellisistä läpimurroista, kohauttavimmista tapahtumista, uskomattomimmista luonnonilmiöistä ja keskeisimmistä henkilöistä.

Tilaa Tieteen Kuvalehden vuosikirja 2015 – saat kaupan päälle vuoden 2016 kalenterin, jossa on upeita tiedeaiheisia kuvia.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: