Hyperloop in the loop

Hyperloop ottaa ensimmäiset askeleet villistä videosta tulevaisuuden junaksi

Kaliforniaan aletaan rakentaa Elon Muskin Hyperloop-superjunaa varten testirataa jo vuonna 2016. Magneetit kiidättävät Hyperloop-junaa ilmapatjan päällä alipaineisessa putkessa, ja junan nopeudeksi kaavaillaan tulevaisuudessa 1 220 km/h.

maanantai 2. maaliskuuta 2015 teksti Julie Hjerl Hansen

Elon Muskin Hyperloop-junan prototyyppi rakennetaan Kaliforniaan

Elon Musk, mies Teslan ja SpaceX:n takana, julkisti vuonna 2013 suunnitelmansa rakentaa nopea väline, joka kiitää 1?000 km/h ja kuljettaa matkustajat San Franciscosta Los Angelesiin vain 35 minuutissa.

Tuolloin hanke oli vasta idea-asteella, mutta nyt Hyperloop Transportation Technologies -yritys on ilmoittanut, että se alkaa rakentaa kahdeksan kilometriä pitkää Hyperloop-testirataa Kaliforniaan jo vuonna 2016.

Elon Muskin kulkuväline voi saavuttaa lähes äänen nopeuden, koska siinä ilmatyynyn päällä olevat junakapselit kulkevat alipaineisessa putkessa magnetismin avulla.

Hyperloop etenee

Elon Musk julkisti Hyperloop-idean vuonna 2013 , minkä jälkeen hän itse keskittyi sähköautojen ja rakettien kehittelyyn Teslassa ja SpaceX:ssä.

Muut tahot alkoivat kehittää Muskin ideaa, jonka pohjalta syntyi Hyperloop Transportation Technologies -yritys. Tällä hetkellä hankkeen parissa työskentelee noin 170 suunnittelijaa, ja seuraava askel on siis Kaliforniaan nouseva superjunan testirata.

Samaan aikaan perustettiin myös toinen yritys, Hyperloop Technologies, jonka alkupääoma oli 8,6 miljoonaa dollaria. Yrityksen on määrä saada lisärahoitusta 80 miljoonaa dollaria myöhemmin tänä vuonna.

Edullinen ja vihreä Hyperloop

Lue lisää Elon Muskin edullisesta ja vihreästä superjunasta ja sen tekniikasta tästä artikkelista:

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: