Maailman suurin ilmalaiva

INTERAKTIIVINEN PIIRROS:Uusi 92-metrinen ilmalaiva Airlander 10 nousee ilmaan kesällä 2015. Se on maailman suurin ilma-alus, ja se pystyy ongelmitta kuljettamaan 10 tonnia rahtia tai 50 matkustajaa. Napsauttele kuvaa tutustuaksesi "lentäväksi pepuksi" kutsuttuun jättiin.

Jättimäinen ilmalaiva kehitettiin sotaa varten

Airlander suunniteltiin Yhdysvaltojen armeijan toimeksiannosta. Sitä oli tarkoitus käyttää konfliktialueilla valvonta- ja tiedustelu­operaatioihin. Onnistuneen koelennon jälkeen armeijan hanke jouduttiin kuitenkin säästösyistä panemaan jäihin.

Brittiläinen Hybrid Air Vehicles -yritys, joka oli suunnitellut aluksen, osti sen takaisin armeijalta ja kehittää sitä nyt siviilitarkoituksiin, kuten rahdin ja matkustajien kuljettamiseen.

Napsauttele kuvaa ja tutustu jättialuksen jännittäviin yksityiskohtiin:

Ilmalaiva saa isoveljen

Airlander 10:tä seuraa vuonna 2018 isoveli Airlander 50, joka voi kuljettaa 70 tonnin kuorman ja lentää lähes 200 kilometrin tuntinopeudella. Lue lisää artikkelista:

Isot ilmalaivat alkavat olla nyt valmiita tekemään comebackin. Uusi sukupolvi on entistä turvallisempi, aerodynaamisempi ja suorituskykyisempi. Pian tositoimiin pääsevä uhkea Airlander 10 on suunniteltu lentämään kolme viikkoa yhteen kyytiin ja kuljettamaan kymmenen tonnin kuorman. Moderni zeppeliini pääsee varmasti pitkälleModerni zeppeliini pääsee varmasti pitkälleModerni zeppeliini pääsee varmasti pitkälleModerni zeppeliini pääsee varmasti pitkälle Lue koko artikkeli