Sichere Intelligente Mobilität – Testfeld Deutschland

Autot viestivät keskenään langattomasti

Kun autot pystyvät vaihtamaan tietoja keskenään edessä olevista riskitekijöistä, vaaratilanteita on mahdollista välttää.

maanantai 26. maaliskuuta 2012 teksti Henrik Bendix

Nykyautot voidaan varustaa jos jonkinlaisilla tietoteknisillä apujärjestelmillä. Niistä saatava hyöty riippuu kuitenkin paljon siitä, edistävätkö ne myös liikenteessä vaadittavaa yhteispeliä.

Saksalaisen Münchenin teknisen yliopiston ”Sichere Intelligente Mobilität – Testfeld Deutschland” -hankkeessa kehitetään langatonta autojen välistä viestijärjestelmää, jonka tavoitteena on parantaa liikenneturvallisuutta ajantasaisilla tiedotuksilla.

Seitsemän autonvalmistajan tukema projekti käsittää 120 koeautoa, jotka pystyvät lähettämään ja vastaanottamaan varoituksia vaikkapa samalle tieosuudelle moottorivian tai rengasrikon takia pysähtyneestä ajoneuvosta.

Tavoitteena on antaa kuljettajille monipuolisia tietoja odotettavissa olevista tilanteista, jotta he pystyisivät jatkuvasti noudattamaan ennakoivaa ajotapaa mahdollisimman hyvin ja tarvittaessa muuttamaan reittivalintojaan. Viestijärjestelmään voidaan syöttää myös tietöitä ja ruuhkia koskevia tiedotteita.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: