© Kateryna Kon, Shutterstock

Maassa möyriminen kohottaa mielialaa

Bakteeri-sana herättää usein kielteisiä mielleyhtymiä, vaikka bakteerit itse asiassa ovat välttämättömiä esimerkiksi ihmisen ruuansulatukselle. Bristolin yliopiston tutkijoiden mukaan yksi bakteerilaji voi jopa lievittää masennusta. Chris Lowryn johtama brittitutkijoiden ryhmä havaitsi maaperässä ja vedessä yleisille Mycobacterium vaccae -pieneliöille altistettujen syöpäpotilaiden mielialan kohonneen ja elämänlaadun parantuneen. Kun ilmiön syytä tutkittiin hiirillä, havaittiin, että bakteeritartunta sai hiirien aivoissa syntymään tavallista enemmän serotoniini-välittäjäainetta.

tiistai 1. syyskuuta 2009

Bakteeri-sana herättää usein kielteisiä mielleyhtymiä, vaikka bakteerit itse asiassa ovat välttämättömiä esimerkiksi ihmisen ruuansulatukselle. 

Bristolin yliopiston tutkijoiden mukaan yksi bakteerilaji voi jopa lievittää masennusta. 

Chris Lowryn johtama brittitutkijoiden ryhmä havaitsi maaperässä ja vedessä yleisille Mycobacterium vaccae -pieneliöille altistettujen syöpäpotilaiden mielialan kohonneen ja elämänlaadun parantuneen. 

Kun ilmiön syytä tutkittiin hiirillä, havaittiin, että bakteeritartunta sai hiirien aivoissa syntymään tavallista enemmän serotoniini-välittäjäainetta. 

Mielialalääkkeet lisäävät yleensä serotoniinin määrää aivoissa.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: