laastari äiti

Ibuprofeenia laastarista

Kärsitkö lihas- tai nivelkivuista? Unohda särkylääkkeet. Uusi laastari vaikuttaa tehokkaammin, eikä se ole niin haitallinen.

keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Melkein kaikkien nieltävien tulehduskipulääkkeiden haittoihin kuuluu ruoansulatuskanavan ärsytys.

Pillereitä parempi

Sivuvaikutuksia voidaan kuitenkin vähentää kivun paikallishoidolla. Tähän tarkoitukseen on kehitetty laastari, joka annostelee ihoon monille tuttua, mahahaavalle altistavaa ibuprofeenia.

Suomessa hyvin suosittuja ovat nimenomaan ibuprofeeniin perustuvat särkytabletit, joita saa apteekista myös reseptittä.

Kivun paikallishoitoon tarkoitettu läpinäkyvä laastari ei herätä paljon huomiota.

Helppo käyttää

Britanniassa Warwickin yliopiston ja lääkeyhtiö Medherantin kehittämä laastari tarjoaa särkytableteille joissakin tapauksissa vaihtoehdon, sillä siitä vapautuu hoidettavalle alueelle vaikuttavaa ainetta puolen vuorokauden ajan. Vaikka laastari näyttää kelmumaisen ohuelta läpinäkyvältä kalvolta, siihen saadaan mahdutettua melkoisesti lääkettä. Huomaamaton laastari liimautuu tiukasti kiinni ihoon ja pysyy hyvin paikallaan myös liikuttaessa. Valmistajan mukaan laastari on silti helppo poistaa.

Musiikkikin voi lievittää kipua

Jos kipulaastari ei riitä, kivunlievitystä voi saada myös korvien kautta. "Musiikki voi olla parempaa kuin lääkkeet", toteaa tanskalainen Amagerin sairaalan ylilääkäri Peter Michael Nielsen. Lue selitys väitteelle artikkelista:

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: