Nicholas Volker

Lääkärit pelastivat pienen pojan hengen

Nicholas Volkerille oli tehty jo yli sata leikkausta, mutta syytä hänen sairauteensa ei ollut löytynyt. Sitten lääkärit päättivät kartoittaa pojan geenit.

torstai 30. elokuuta 2012

Nicholas Volkerilla oli tuntematon sairaus, joka tuhosi hänen ruoansulatusjärjestelmänsä. Lääkärit eivät tienneet, mistä oireet johtuivat, ja poikaa yritettiin hoitaa useilla leikkauksilla vuosien ajan. Vasta kun pojan geenit kartoitettiin, saatiin selville, että syynä oli yksi virheellinen geeni. Geenivirheen takia Nicholaksen elimistön yksi proteiini ei suojannut ruoansulatuskanavaa, vaan hänen immuunijärjestelmänsä oli alituisessa sodassa ruoansulatusjärjestelmän kanssa. Lääkärit päättivät vaihtaa Nicholaksen immuunijärjestelmän uuteen luuydinsiirrolla. Toimenpide pelasti pojan hengen. Nykyisin hän on terve poika.

Katso video ja tutustu lääkäreihin, jotka pelastivat Nicholaksen hengen, ja Nicholaksen äitiin, joka jaksoi taistella poikansa hoidon puolesta viisi vuotta.

Artikkeli on ensimmäinen osa uudesta Merkillinen tapaus -sarjasta, jossa seurataan, miten lääkärit selvittävät outojen oireiden syitä ja taistelevat potilaan puolesta.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: