tatoo removal

Voiko tatuoinnin poistaa kokonaan?

Tatuointia harkitsevan on hyvä tiedostaa, että ihon kuvioinnin poistaminen ei ole ilmaista eikä kivutonta, jos valittu tatuointi myöhemmin alkaa kyllästyttää. Lisäksi on mahdollista, että kaikkia tatuointikuvioita ei saada ihosta aivan kokonaan pois.

maanantai 28. marraskuuta 2011

Pienet tatuoinnit voidaan poistaa leikkaamalla ne ihosta kokonaan pois, mutta silloin jäljelle jää aina arpi. Laajempien tatuointien poistoon tarvitaan laserhoito. Poistamisessa käytetään niin kutsuttua Q-kytkettyä laseria. Sen säde pirstoo värin palasiksi, jotka immuunijärjestelmä sitten poistaa elimistöstä. Heti laserhoidon jälkeen iho on turvoksissa. Turvotus yleensä laskee nopeasti. Arpeutumisriski laserkäsittelyssä on pieni.

Laserin aallonpituus pitää säätää tatuoinnissa käytetyn väriaineen aallonpituuden mukaan. Moniväristen tatuointien poistaminen vaatii useita käsittelykertoja eri laitteilla.

Yleisesti voidaan sanoa, että tummien tatuointien poistaminen on kaikkein helpointa, kun taas vaaleiden sävyjen häivyt-tämiseksi vaaditaan useita käsittelyjä, joiden väliin pitäisi jäädä ainakin kuusi viikkoa. Laajan tatuoinnin poistamiseen voi siis kulua useita kuukausia.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: