Myytinmurtajat

Myytinmurtajat lopettaa

14 vuotta televisiossa pyörinyt Myytinmurtajat lopettaa pian. Suositun ohjelman viimeinen kausi alkaa Yhdysvalloissa ensi vuoden alussa.

torstai 29. lokakuuta 2015 teksti Babak Arvanaghi

Myytinmurtajat ovat testanneet, voiko alkometriä huijata. He ovat tutkineet Tähtien sodan virheet. Ja he ovat jopa etsineet ruskeata väriä, jonka tiettävästi pitäisi saada ihminen laskemaan housuihinsa.

Nyt Myytinmurtajat kuitenkin loppuu: ohjelman ehdottomasti viimeistä kautta aletaan Yhdysvalloissa esittää tammikuussa. Olemme koonneet tähän muutamia yllättävimmistä totuuksista, jotka ohjelmaa juontaneet Jamie Hyneman ja Adam Savage ovat paljastaneet.

"Norsut pelkäävät hiiriä"

Valkoinen pieni hiiri riitti hermostuttamaan villinorsun ja saamaan tämän muuttamaan reittiä. Adam ja Jamie uskoivat tuskin silmiään ja toistivat kokeen siksi useita kertoja. Tulos oli kuitenkin aina sama: norsut PELKÄÄVÄT hiiriä.

"Juoksuhiekkaan voi hukkua"

Elokuvissa ja Aku Ankoissa ihmiset jäävät usein juoksuhiekan vangiksi ja alkavat vajota näkymättömiin. Mitä enemmän he rimpuilevat, sitä nopeammin he vajoavat. Tosielämässä käy kuitenkin hieman toisin...

"Liiketunnistinta voi hämätä"

Liikeanturit rekisteröivät ääntä, ja siksi tiimi kokeilee niiden harhauttamista monenlaisilla ääntä vaimentavilla menetelmillä. Yksi älyttömimmistä toimii yllättäen parhaiten.

"Ilmastointiteippi voi pelastaa autiolla saarella"

Jamie ja Adam jätetään autiolle saarelle varusteenaan lavallinen ilmastointiteippiä. He rakentavat teipistä muun muassa makuupaikat, hätäköyden ja kanootin, joka kestää isotkin aallot. Hopeanharmaa teippi osoittautuu ihmeaineeksi.

"Luodin voi väistää"

Näet tarkkampujan aseen suuliekin useiden satojen metrien päässä. Ehditkö heittäytyä suojaan ennen kuin luoti osuu sinuun? Myytinmurtajat-ohjelmassa Jamie ehtii, kun etäisyys on 500 metriä. Todellisuudessa siinä onnistuminen on epätodennäköistä.

Putoaako lentokone, jos ikkuna rikkoutuu?

Harvaan aiheeseen liittyy niin paljon sitkeitä uskomuksia kuin lentomatkustamiseen. Se saattaa johtua siitä, että lentokonetta pidetään riskialttiina matkustusvälineenä, mikä herättää hermostuneisuutta ja pelkoa siitä, että jotain menee pieleen matkan aikana.

Mikä on totta ja mikä tarua? Tässä artikkelissa puidaan väitteitä lentomatkustamisesta:

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: