cleavage

Rinnat korvasivat pakarat

torstai 12. toukokuuta 2011 teksti Klaus Wilhelm

On erikoista, että useimmissa kulttuureissa sukukypsien naisten odotetaan peittävän alapäänsä lisäksi rintansa. Brittiläisen eläintieteilijän Desmond Morrisin mukaan tapa juontuu siltä ajalta, jolloin nykyihmisen esivanhemmat nousivat pystyyn ja alkoivat kulkea kahdella jalalla.

Painted lips

Oletettavasti ihmisen kehityslinjan lajien koiraat olivat aluksi yhtä kiinnostuneita naaraiden alavartalosta kuin nykyiset simpanssiurokset. Liikkumistavan ja -asennon muutos johti kuitenkin näkökulman vaihtumiseen. Urokset saivat esteettömän näköalan naaraiden ylävartaloon ja alkoivat pitää sitäkin seksuaalisesti kiinnostavana alueena. Ehkä naaraat, joilla oli täyteläiset, pakaroita muistuttavat rinnat, saivat osakseen eniten huomiota – ja myös jälkeläisiä. Rintoja koskevat sopivaisuussäännöt lienevät peräisin siitä kehitysvaiheesta, jossa rintoja alettiin pitää eroottisina.

Chest

Kehitys ei kuitenkaan pysähtynyt. Kun sukupuolielimet ja rinnat oli opittu peittämään, muut kehonosat alkoivat seksuaalistua. Nykyajan ihmiset voivat pitää sukupuolisesti vetoavina vaikkapa niskaa, silmiä tai huulia, kunhan ne vain herättävät huomiota, halua tai himoa. Voidaan siis sanoa, että piilottamalla ensisijaiset sukupuoliominaisuutensa ihmislaji on tehnyt koko kehostaan seksivihjailun välineen.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: