Putins stive arm

Putinin jäykän käden arvoitus ratkaistu

Tutkijat ovat löytäneet syyn, miksi presidentti Vladimir Putinin oikea käsivarsi roikkuu aina vartalon sivulla, kun hän kävelee. Syynä ei ole polio eikä Parkinsonin tauti, vaan ankara sotilaallinen kasvatus.

torstai 17. joulukuuta 2015

Oletko kummastellut presidentti Putinin tapaa kävellä niin, että hänen oikea kätensä roikkuu jäykkänä vartalon sivulla, vaikka vasen käsi heiluu luonnollisesti edestakaisin?

Tutkijat ovat. Ensin monet arvelivat, että Putinin jäykkä käsi johtuu poliosta, sikiöaikana tapahtuneesta halvauksesta tai Parkinsonin taudista.

Nyt kuitenkin portugalilaiset, italialaiset ja hollantilaiset neurologit uskovat ratkaisseensa jäykän käden mysteerin.

Tutkimalla Putinista otettuja videoita neurologit totesivat, että kävelytyyli johtuu sotilaallisesta koulutuksesta, jonka Putin sai kouluttautuessaan aikoinaan Neuvostoliiton valtiollisen turvallisuuspoliisin KGB:n palvelukseen.

Revolverisankarin kävelytyyli on opittu

Jäykkä kävelytyyli johtunee siitä, että koulutuksessa oikea käsi pyritään pitämään mahdollisimman lähellä asetta, jotta sen voi vetää esiin tarvittaessa.

Uudessa tutkimuksessa, joka ilmestyi BMJ-tiedejulkaisussa, neurologit tarkkailivat videoita niin Putinista kuin muistakin korkeassa asemassa olevista venäläisistä poliitikoista ja sotilaista. Yllätyksekseen tutkijat totesivat, että viidellä muullakin henkilöllä oikea käsivarsi vaikutti jäykältä heidän kävellessään.

Aluksi syynä pidettiin Parkinsonin tautia

Ensin tutkijat arvelivat, että Putin olisi sairastunut Parkinsonin tautiin, hitaasti etenevään liikehäiriösairauteen, johon liittyy muun muassa vapinaa ja lihasjäykkyyttä.

Ensimmäiset merkit Parkinsonin taudista ilmenevät juuri toisen puolen raajojen liikkumattomuutena. Sairauden edetessä oireet muuttuvat molemminpuolisiksi.

Kun tutkijat katsoivat videoita, jotka oli otettu eri vuosina, on selvää, että Putinilla on ollut sama kävelytyyli jo pitkään eikä se ole muuttunut mitenkään. Lisäksi olisi ollut erittäin epätodennäköistä, että useat henkilöt Venäjän poliittisessa ja sotilaallisessa johdossa olisivat samaan aikaan sairastuneet Parkinsonin tautiin.

KGB:n ohjekirjasta löytyi vastaus

Tutkijat halusivat saada vahvistusta teorialleen, ja se löytyikin KGB:n ohjekirjasta. Siellä sanotaan selvästi, että agentti ei saa liikuttaa oikeaa kättään, vaan sen pitää olla valmiina vetämään pistooli esiin mahdollisimman nopeasti.

Vaikkakin vain kaksi viidestä tutkitusta sotilashenkilöstä oli saanut KGB-koulutuksen, muut ovat voineet omaksua tavan armeijassa tai sitten he ovat matkineet muiden kävelytyyliä.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: