varovainen kahvi

Olet itse harkitsevaisuus

Osaat hyvin ottaa rauhallisesti ja rentoutua. Sinulla on hyvät mahdollisuudet välttyä stressiltä, mikä on sinulle eduksi.

perjantai 12. kesäkuuta 2015 teksti Gorm Palmgren

Stressin välttäminen

Osaat hyvin rentoutua ja välttää stressiä, mistä on sinulle hyötyä.

Kun olet rauhallinen ja rentoutunut, elimistöllä on mahdollisuus selviytyä muistakin tehtävistä kuin vain niistä, jotka ovat tärkeitä eloonjäämiselle lyhyellä tähtäimellä. Silloin elimistöllä on energiaa myös itsensä huoltamiseen ja uusiutumiseen.

Tämä tarkoittaa muun muassa sitä, että immuunijärjestelmä vahvistuu ja muisti paranee. Muutenkin terveydentila kohenee yleisesti.

Hyvä työrutiini auttaa pitämään stressin kurissa

Kurinalainen työskentelytapasi ja se, että et koskaan siirrä asioita viime tinkaan, auttavat pitämään stressin vähäisenä. Ja vaikka sinulla silloin tällöin olisi liian monta palloa ilmassa yhtä aikaa, osaat purkaa stressin myöhemmin, jolloin elimistö pääsee rauhoittumaan.

Käytä verkostoja

Läheiset ystävät, jotka ymmärtävät ja tukevat sinua, ovat hyvin tärkeitä terveydelle ja mielialalle, mutta voimia pitää riittää muuhunkin kuin ystävien tukemiseen ja auttamiseen.

Aivan kuin auton moottorista kannattaa välillä polttaa karstat pois käyttämällä sitä suurilla kierroksilla, myös elimistöä ja ystävyyssuhteita voi vahvistaa, jos toisinaan haastatte toisenne ja ylitätte jotain rajoja yhdessä.

Ponnistele silloin tällöin

Pidä kuitenkin mielessä, että voit hyvin altistaa itsesi välillä stressillekin. Elimistö selviää siitä kyllä, ja siitä tulee haitallista vasta, jos sille ei tarjoudu koskaan tilaisuutta rentoutua.

Jos olet suunnitellut tekeväsi jotain tiettyä iltapäivällä, mutta yhtäkkiä ilmaantuukin jotain muuta kiinnostavaa, mikään ei estä sinua muuttamasta suunnitelmiasi, lykkäämästä työtä ja tekemästä sitä valmiiksi vasta viime hetkellä.

Kaikkea – myös rentoa oloa – kannattaa nauttia kohtuudella. Siksi sinun kannattaa pitää puolesi, jos joku tallaa varpaillesi tai uhkaa tulla tontillesi.

On ihan ok välillä kiihtyä ja näyttää muille kaapin paikka.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: