nb_u43 sextracker

Seksilaskuri pitää lukua petipuuhista

Jos italialaista tutkijaryhmää on uskominen, myös lemmenleikkien rekisteröintiin on pian olemassa oma älypuhelinsovellus.

maanantai 20. lokakuuta 2014 teksti Carsten Nymann

Ihmiset laskevat nykyisin niin energiankulutustaan kuin juoksulenkkiensä pituuksiakin. Pian Facebookiin voi ilmestyä kilojoulejen ja askelmäärien rinnalle myös toisenlaisia fyysisen aktiivisuuden mittareita, kuten asennonvaihto- ja äännähtelylukuja.

Italialainen tutkijaryhmä on kehittänyt kiihtyvyysanturiin perustuvan kannettavan järjestelmän, joka rekisteröi kantajan yhdynnässä tekemät liikkeet.

Tekniikka on kehitetty lääketieteellisiin tarkoituksiin, mutta tutkimusta johtaneen Gastone Ciuitin mukaan siitä voidaan muokata myös yksityiskäyttöön sopiva laskuri, joka muistuttaa liikuntasuorituksen kirjaamiseen käytettyjä askellaskureita tai juoksukelloja.

Apua seksiongelmiin

Italialaisten seksilaskuria on testattu useita kertoja simuloiduissa yhdynnöissä. Testitulokset on julkaistu tieteellisessä Urology-aikakauslehdessä.

Laitteen kiihtyvyyysanturi rekisteröi kaikki käyttäjän liikkeet, ja sillä voidaan selvittää esimerkiksi se, tehoaako impotenssilääke vai ei.

Autokolareista seksin tarkkailuun

Kiihtyvyysanturissa on massa, jonka värähtelyt saavat aikaan sähkömagneettisen varauksen muutoksen. Muutos kertoo, millaista liike on.

Samaa tekniikkaa käytetään monessa paikassa. Tietokoneet rekisteröivät sen avulla putoamisen ja suojaavat kiintolevyn. Autoissa puolestaan sen avulla turvatyynyt saadaan pullistumaan juuri oikeaan aikaan.

Italialaisten seksilaskurissa käytetään kiihtyvyysanturin lisäksi hyväksi tietokonepeleistä tuttua 3D Motion Capture -tekniikkaa, jolla oikeiden näyttelijöiden liikkeet ”kaapataan” ja siirretään animoiduille hahmoille.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: