spray og sex

Nenäsuihkeesta potkua seksiin

Nenäsuihke sekä lisää seksuaalista halua ja kykyä että tuottaa voimakkaampia orgasmeja. Alun perin imetysvaikeuksista kärsiville naisille kehitetystä suihkeesta voi tulla miehille tärkeä seksielämän piriste. Suihkeen salaisuus on oksitosiini-hormoni.

keskiviikko 27. helmikuuta 2013 teksti Gorm Palmgren

Vuonna 2012 herra B, 32-vuotias perheenisä, saapui Kalifornian yliopiston psykiatrin Kai MacDonaldin vastaanotolle. Herra B kärsi sosiaalisten tilanteiden pelosta, ja hänen oli vaikeaa solmia ihmissuhteita työssään ja yksityiselämässään. MacDonald oli juuri lukenut kokeista, joita oli tehty oksitosiinihormonilla.

Hormoni tunnetaan parhaiten siitä, että se saa synnyttäneillä naisilla maidon herumaan. Sen oletetaan myös kohentavan sosiaalisia taitoja, joten MacDonald määräsi herra B:lle oksitosiinia nenäsuihkeena aamuin ja illoin.

Muutaman viikon kuluttua oli selvää, ettei hoito ollut parantanut herra B:n pelkotiloja. Sen sijaan hänen seksielämänsä oli kohentunut kummasti. Siihen saakka seksi ei juuri ollut kiinnostanut häntä, ja kun hän oli ollut yhdynnässä vaimonsa kanssa, hänen erektionsa oli ollut melko heikko ja orgasmi laimea.

Oksitosiinihoidon jälkeen herra B:n vaimo ja hänen naispuoliset työtoverinsa kertoivat, että herra B jopa flirttaili heidän kanssaan, mitä ei ollut aiemmin koskaan tapahtunut. Herra B kertoi psykiatrille, että hänen seksielämänsä kaikki puolet, halukkuus, kiihottuneisuus, erektio ja orgasmi, olivat nyt paremmalla tolalla.

Seksi tökkii monesta syystä

Kun miehellä on ongelmia seksielämässä, syy voi olla monella taholla.

Oire: Sukupuolisen halun väheneminen

Syy: Usein testosteroni-mieshormonin liian vähäinen erittyminen

Oire: Erektio-ongelmat

Syy: Usein siittimen verenkierto-ongelmat tai tunne-elämän ongelmat

Oire: Ennenaikainen siemensyöksy

Syy: Sekä fysiologiset että psykologiset syyt

Oire: Orgasmin tai siemensyöksyn estyminen

Syy: Voi olla mielialalääkityksen sivuvaikutus, mutta siihen voi olla myös muita syitä.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: