nb_u09 Naked photos

Google lyö aivojen seksihalut rautoihin

Googlen omistamat Blogger- ja Blogspot-palvelut haluavat rajoittaa käyttäjien nakuilua verkossa. Tutkijoiden mukaan kuvat paljaasta pinnasta kiihdyttävät aivot ylikierroksille nopeammin kuin muut kuvat.

torstai 26. helmikuuta 2015 teksti Carsten Nymann

Tuttu homma. Päivän uutisia selattaessa tai blogien tai Facebook-päivitysten keskellä katse pysähtyy äkkiä keskelle ruutua.

Alastomia tai vähäpukeisia henkilöitä esittävät kuvat saavat aivot nopeasti tilaan, jossa ne käsittelevät näkemäänsä erityisen tehokkaasti. Eikä syynä ilmiöön suinkaan ole likainen mielikuvitus.

Suomalaistutkijat ovat perehtyneet siihen, miten aivot reagoivat erilaisiin kuviin. Nakukuvan todettiin aktivoivan 120 millisekunnissa aivoissa useampia hermoverkkoja kuin esimerkiksi autokuvan.

Lue myös: Paljas pinta virittää aivot

Googlen nakukuvat aktivoivat kumppanitutkan

Tutkijoiden mukaan paljaan pinnan aiheuttama reaktio aivoissa johtuu luultavasti siitä, että ihmiselle on ollut etua mahdollisen seksipartnerin nopeasta havainnoinnista ja valinnasta.

Vaikka et siis valttämättä tietoisesti etsisikään netistä nakukuvia –  ja vaikka niitä ei edes olisi niin paljon niillä sivuilla, joita selailet – alastonkuvat vaikuttavat aina voimakkaasti, mikä voi tuntua osasta ihmisistä jopa ahdistavalta.

Google julistaa nakukuvat pannaan

Alastonkuvien tehokkuus on nyt saanut internetjätti Googlen ”lukitsemaan” käyttäjien seksuaalisesti virittyneet kuvat Blogger- ja Blogspot-palveluissa niin, että ainoastaan bloggaajat itse voivat antaa muiden katsoa niitä.

Samanaikaisesti kiistelty Reddit-sivusto, joka aiemmin on julkaissut tunnettujen naisten alastonkuvia, on kieltänyt nakukuvat ja kuvat, joissa on seksuaalista sisältöä.

Lue myös: Nakukuvat varastettiin poliisin välineillä

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: