scoring ruma mies kaunis tyttö

Ystävät osaavat katsoa pintaa syvemmälle

Oletko alkanut seurustella sellaisen henkilön kanssa, jonka olet tuntenut pitkään jo aiemmin? Uuden tutkimuksen mukaan olet siinä tapauksessa luultavasti paljon kauniimpi tai rumempi kuin seurustelukumppanisi.

keskiviikko 15. heinäkuuta 2015 teksti Anne Lykke

Suhteissa, joissa osapuolet ovat tunteneet toisensa pitkään ennen seurustelua, toinen on tavallisesti ulkonäöltään paljon puoleensavetävämpi kuin toinen.

Toisaalta taas parit, jotka ovat ryhtyneet suhteeseen heti tavattuaan toisensa, ovat ulkoisesti yhtä viehättäviä. Näin todetaan uudessa tutkimuksessa, jossa kartoitettiin 167 parin tausta ja vertailtiin heidän ulkonäköään toisiinsa.

Henkilöiden ulkonäköä arvioivat harjaantuneet tuomarit, joiden mielipiteet olivat hyvin samansuuntaisia.

Samanlaiset persoonat vetävät toisiaan puoleensa

Psychological Science -lehdessä julkaistu tutkimus vahvisti tutkijoiden oletukset siitä, että ihmiset hakevat kumppania sellaisista itselleen vieraista henkilöistä, jotka ovat fyysisesti ja psyykkisesti samantyyppisiä kuin he itse ja jotka käyttäytyvät samalla lailla.

Tiedostamattaan ihmiset hakevat itselleen vieraista ihmisistä kumppania, joilla on sama määrä "seksuaalista pääomaa”, kun taas sen merkitys on pienempi niille, jotka rakastuvat ennestään tuntemaansa henkilöön. Mitä paremmin ihmiset tuntevat toisensa, sitä vähemmän ulkonäkö merkitsee.

Tutkimus paljasti myös sen seikan, että fyysisesti samankaltaiset parit ja parit, joissa osapuolet poikkeavat toisistaan fyysisesti paljon, olivat suhteessaan yhtä onnellisia.

Kauneuden kaava

Tutkijat ovat myös selvittäneet, mitkä piirteet tekevät kasvoista kauniit:

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: