violettia työhaastatteluun

Valitse violetti asu työhaastatteluun

Työhaastatteluun tai treffeille valitun asun väri voi ratkaista kaiken. Mustalla puserolla saattaa esimerkiksi olla haitallinen vaikutus tulevaan parisuhteeseen.

keskiviikko 16. joulukuuta 2015 teksti Karine Kirkebæk

Ajattelitko, millaiset vaatteet puit päällesi aamulla? Vain harva valitsee vaatteensa aivan umpimähkään, mutta ehkä värivalintaan voisi kiinnittää enemmänkin huomiota, sillä vaatteet antavat ympäristölle viestejä kantajastaan. Monissa väripsykologian tutkimuksissa on todettu, että tietyt värit ovat toisia parempi valinta työhaastatteluun, treffeille tai juhlaan.

Pelottava työhaastattelu

Työhaastatteluun valmistautuvalle annetaan monenlaisia ohjeita siitä, millaisella pukeutumisella työnhakija viestii olevansa kyvykäs ja taidokas ja juuri oikea valinta. Kun joudut vastaamaan kysymyksiin ammattitaidostasi ja heikkouksistasi, puseron tai paidan väriksi kannattaa tutkitusti valita sininen tai violetti.

Sininen pusero tai paita on varma valinta, sillä sinisen kaikki sävyt viestivät rauhallisuutta. Tutkimuksissa on myös todettu, että sinisen vaatteen kantajaa pidetään pätevänä.

Violetti pusero on kuin jokerikortti työhaastattelussa. Violetti antaa nimittäin itsevarman, tyylikkään ja vahvan vaikutelman.

Ensimmäiset treffit

Oletko menossa treffeille? Mitä laitat päällesi? Kysymys voi vaivata jo monta päivää ennen jännittävää tilaisuutta. Muista, että sinun kannattaa miettiä muitakin seikkoja kuin vain sitä, mikä väri korostaa upeita silmiäsi.

Värivalinta riippuu luonnollisesti myös siitä, mitä odotat illalta, mutta muista, että punainen väri antaa sinusta seuralaisellesi monia hyviä viestejä. Punainen lähettää treffeillä signaaleja, jotka liittyvät haluun, innostuneisuuteen ja rakastumiseen.

Treffeille ei kannata pukeutua mustaan, sillä se voi tuntua seuralaisesta pelottavalta. Musta on nimittäin viesti siitä, että vaatteen käyttäjä on peloton kumppani, joka voi verottaa kukkaroa kaikissa tilanteissa.

Suuret juhlat

Jos olet juhlissa pukeutunut keltaiseen tai vihreään, voit varautua siihen, että herätät toisissa ristiriitaisia tunteita. Keltainen viestii siitä, että olet iloinen – mutta toisaalta se saattaa olla merkki mustasukkaisuudesta.

Vihreä vaatetus taas lähettää viestin, että sinulla on hyvä maku, mutta sinä osaat myös kadehtia muita ihmisiä.

Voi siis olla, että kannattaa valita valkoiset vaatteet joka tilanteeseen, sillä valkoinen viestii iloisuutta, puhtautta ja rehellisyyttä.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: