nb_u22 flot mand

Komeat miehet saavat sikailla – rumien on käyttäydyttävä kunnolla

Naiset sietävät hyvännäköisiltä miehiltä melkein mitä vain. Rujot uroot sen sijaan joutuvat varomaan käyttäytymistään naisten seurassa.

torstai 28. toukokuuta 2015 teksti Babak Arvanaghi

Ensivaikutelma on tärkeä, kun kaksi toiselleen vierasta ihmistä kohtaavat. Juuri ensi sekuntien tuntemukset luovat nimittäin perustan sille, millaiseksi suhde jatkossa muodostuu.

Toisesta muodostuva ensivaikutelma on monen tekijän summa, ja siihen liittyvät niin ulkonäkö kuin sosiaaliset taidotkin. Tuoreessa yhdysvaltalaistutkimuksessa tarkasteltiin näitä kahta seikkaa yhdessä. Siinä kävi ilmi, että hyvännäköiset miehet voivat ottaa rennommin ja käyttäytyä jopa huonommin kuin vähemmän komeat miehet ensivaikutelman kärsimättä.

Komeat pääsevät kuin koira veräjästä

Eastern Kentuckyn yliopiston tutkijat esittelivät 170 naiselle kaksi miestä, joista toinen oli ruma, toinen komea. Miesten persoonissa oli samoja piirteitä, ja naiset reagoivat heihin kuta kuinkin samalla tavalla erilaisesta ulkonäöstä huolimatta. Kun miehet sitten alkoivat käyttäytyä epäsopivasti niin sanoin kuin teoin, naisten suhtautuminen heihin erosi voimakkaasti.

Tutkimus osoitti, että naiset eivät juurikaan muuttaneet käsitystään, kun komistus käyttäytyi törkeästi. Sen sijaan ruman miehen latelemat törkeydet muuttivat naisten mielipiteen tästä todella negatiiviseksi.

Rumia rangaistaan rajusti

Yhdysvalloissa uuden tutkimuksen tulokset ilmenevät myös oikeussaleissa. On käynyt ilmi, että rumat saavat kovemman rangaistuksen samasta rikoksesta kuin hyvännäköiset rikolliset.

Tutkimustuloksista voidaan saada vinkkejä myös nettideittailuun: Jos ei ulkoisesti muistuta kreikkalaista jumalaa, kannattaa miettiä tarkkaan, mitä kirjoittaa omaan profiiliin.

Kauneuden kaava

Biologia vaikuttaa siihen, millainen mies miellyttää naisia. Kokonaisuus syntyy pienistä tekijöistä, kuten nenän leveydestä, silmien etäisyydestä ja poskiluiden sijainnista:

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: