Mukulakasvit edistivät ihmisen kehitystä

tiistai 1. syyskuuta 2009

Ihmisen ruuansulatusjärjestelmän kyky hajottaa tärkkelystä on Kalifornian yliopiston tutkijoiden mukaan yksi tekijöistä, jotka ovat tehneet ihmisestä ihmisen. Muihin kädellisiin verrattuna ihmisellä on enemmän kopioita AMY1-geenistä, jota tarvitaan syljen amylaasi-entsyymin tuotantoon. Juuri amylaasi hajottaa tärkkelystä. Sen ansiosta varhaiset ihmiset pystyivät käyttämään ravinnokseen paljon tärkkelystä sisältäviä kasvien osia, kuten mukuloita, juureksia ja siemeniä. Tärkkelyspitoinen ravinto sisältää runsaasti energiaa. Yhdysvaltalaistutkijoiden mukaan lisäenergia kiihdytti ihmisen aivojen kasvua.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: