hangover

Mistä juomasta tulee pahin krapula?

keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Krapula syntyy, kun alkoholi hajoaa elimistössä muun muassa asetaldehydiksi ja formaldehydiksi. Sitä pahentaa alkoholista johtuva elimistön kuivuminen. Kaikista alkoholijuomista voi saada krapulan, jos niitä nauttii liikaa. Oireiden laatuun vaikuttavat kuitenkin myös kemialliset yhdisteet, kuten muut alkoholit kuin etyylialkoholi, etyyliasetaatit, metanoli ja asetaldehydi, joita syntyy käymisen tai varastoimisen aikana.

Niitä esiintyy erityisesti rommissa, brandyssä, viskissä ja punaviinissä. Lisäksi väril- listen juomien on havaittu pahentvan krapulaa enemmän kuin kirkkaiden.Krapula syntyy, kun alkoholi hajoaa elimistössä muun muassa asetaldehydiksi ja formaldehydiksi. Sitä pahentaa alkoholista johtuva elimistön kuivuminen.

Kaikista alkoholijuomista voi saada krapulan, jos niitä nauttii liikaa. Oireiden laatuun vaikuttavat kuitenkin myös kemialliset yhdisteet, kuten muut alkoholit kuin etyylialkoholi, etyyliasetaatit, metanoli ja asetaldehydi, joita syntyy käymisen tai varastoimisen aikana. Niitä esiintyy erityisesti rommissa, brandyssä, viskissä ja punaviinissä. Lisäksi väril- listen juomien on havaittu pahentvan krapulaa enemmän kuin kirkkaiden.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: