Topbillede kehonkieli

Kehonkieli kasvattaa järkeä

Haluatko tehostaa järjenjuoksua, kasvattaa keskittymiskykyäsi tai muistaa paremmin? Pidä silloin huolta siitä, että asettelet jalkasi ja kätesi oikein.

tiistai 13. kesäkuuta 2017 teksti Gorm Palmgren & Jesper Bindslev

1. Järki leikkaa paremmin kädet puuskassa

Ei ole lainkaan yhdentekevää, ratkaisetko ongelmia kädet puuskassa vai kädet rennosti reisien päällä.

Rochesterin yliopiston kokeessa koehenkilöiden piti muodostaa mahdollisimman paljon sanoja tietyistä kirjaimista. Kun he pitivät kädet puuskassa, he jaksoivat askarrella ongelman parissa pidempään ja keksivät 21 prosenttia enemmän sanoja.

>> ÄO-TESTI: Testaa ÄO:si laajalla ilmaisella ÄO-testillä, saat oman ÄO-raportin

Tutkijoiden mukaan tämä johtuu todennäköisesti siitä, että aivot tulkitsevat asennon ilmaukseksi tiukasta keskittymisestä ongelmanratkaisuun.

2. Avaudu, kun menet solmuun

Onko sinun vaikea syventyä tehtävään? Nostapa jalkasi pöydälle tai nouse ylös ja nojaa kämmenillä pöydän pintaan.

Yhdysvaltalaisen Columbian yliopiston kokeessa mukaan avointa asentoa käytettäessä koehenkilöiltä mitattiin tavallista enemmän testosteronia verestä. Se parantaa huomio- ja päätöksentekokykyä. Lisäksi edellä kuvattuja asentoja käyttäneillä koehenkilöillä oli veressään vähemmän stressihormoni kortisolia.

3. Purista kädet nyrkkiin muistaaksesi

Purista oikea käsi nyrkkiin, kun olet opettelemassa jotain uutta, ja purista sitten vasen käsi nyrkkiin, kun haluat palauttaa oppimasi mieleen.

Erikoisen kuuloinen neuvo on peräisin Montclairin osavaltionyliopistosta, jossa koehenkilöt puristivat kumipalloa kovaa 45 sekuntia juuri ennen kuin he opettelivat ulkoa 36 sanaa. Myöhemmin he puristivat palloa uudestaan ennen kuin heiltä kuulusteltiin sanat.

Ensin oikean ja sitten vasemman käden puristaminen auttoi koehenkilöitä muistamaan kaksi kertaa niin paljon sanoja kuin käsien puristaminen toisessa järjestyksessä.

Keino tepsii, koska toinen muistitoiminto on oikean, toinen vasemman aivopuoliskon vastuulla.

TESTAA oma ÄO:si tästä:

Tieteen Kuvalehti tarjoaa käyttöön netin kenties tarkimman ja tieteellisesti pätevimmän ÄO-testin, joka on kehitetty yleisesti tunnustetun WAIS-III-testin (Wechsler Adult Intelligence Scale III) pohjalta.

Tätä lähemmäksi tarkkaa ÄO-testiä et pääse muualla.

>> ÄO-TESTI: Testaa ÄO:si laajalla ilmaisella ÄO-testillä, saat oman ÄO-raportin

IQ-TEST EMBED

Loma tyhmistää

Kaksi viikkoa aurinkotuolissa voi leikata älykkyysosamäärää jopa 20 pisteellä. Onneksi hätä ei ole tämännäköinen. On olemassa useita tehokkaita tapoja hioa hoksottimet taas työkuntoon. Lue lisää artikkelista:

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: