piece of chocolate cake

Kuinka paljon rasva lihottaa?

Jos syön tänään palan rasvaista kakkua, koska rasva varastoituu kehooni?

torstai 1. lokakuuta 2015

Kakkupalan tai rasvaisen aterian ahmija ajattelee usein, että ehtii kuluttaa kaiken rasvan, ennen kuin se varastoituu vyötärölle tai takamukseen. Rasva on kuitenkin vikkelämpää kuin luullaan.

Jo 3–5 tuntia aterian jälkeen rasva on löytänyt paikkansa rasvakudoksessa. Ensin ruoan rasva-aineet eli lipidit pilkkoutuvat suolistossa.

Sen jälkeen lipidien osat imeytyvät suolen seinämään sappirakon tuottamien entsyymien ja sappinesteen vauhdittamina.

Suolen seinämän toisella puolella lymfajärjestelmä imaisee rasvan mukaansa. Lymfateitä pitkin rasva-aineet kulkeutuvat vereen, minkä jälkeen ne varastoituvat rasvakudokseen, jota on paljon ihonalaiskerroksessa.

Lue tästä

Ehkä sinua kiinnostaa...

TILAA TIETEEN KUVALEHDEN UUTISKIRJE

Voit ladata ilmaisen erikoisnumeron, Uskomattomat aivot, heti, kun olet tilannut uutiskirjeen.

Etkö löytänyt, mitä etsit? Tee haku tästä: